imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3 lélegzetelállító videó az Apple Watch készítéséről


Az Apple ismét kitett magáért: ebből a 3 elképesztő videóból kiderül, hogyan készül az Apple Watch, legyen szó a legolcsóbb, alumínium Sport modellekről, a rozsdamentes acél Apple Watch-ról, vagy a lenyűgöző és méregdrága Edition széria darabjairól.

Szerencsére az Apple nem csak a terméktervezéshez és -gyártáshoz ért, de elképszetően szép videókat is készítenek egy-egy új termékhez. Megérkezett az Apple Watch 3 különböző szériájához is egy-egy videó az órák készítéséről, amivel valamelyest enyhíteni tudjuk szomorúságunk, amiért Magyarországon egyelőre nem lesznek kaphatóak az Apple termékcsaládjának legújabb tagjai.

Mi itt a szerkesztőségben nagy rajongói vagyunk az ezekhez hasonló, a gyártás mozzanatait bemutató videóknak, legyen szó az Apple-ről, vagy bármely más első rangú márka termékeiről, úgyhogy mindenképpen szerettük volna nektek is megmutatni ezeket a fantasztikus videókat.

Alumínium

Az Apple órájának belépő szintű modelljei a Sport széria tagjai, ezeket vehetjük majd meg a legbarátibb áron. A Sport modellek háza alumíniumból készült, de azért az Apple mérnökei itt is csavartak egyet a dolgon, a videóból kiderül, hogy egy különleges ötvözetet használtak, ami a hagyományos alumínium ötvözeteknél 60%-al jobban bírja a strapát.

Acél

Az árlistán egyel feljebb lépve eljutunk a nem egyszerűséggel Apple Watch-nak nevezett termékcsaládhoz. Ezek az órák speciális rozsdamentes acélból készülnek. A videón bemutatják, hogyan öntik a felhevített ötvözetet, és utána hogyan edzik meg az anyagot. Komolyan mondom, ezután a videó után kedvet kaptam élőben is megnézni egy ilyen hi-tech öntödét.

Arany

Na jó, az előző videó sem volt semmi, de ez már tényleg atom durva. Nyilván itt sem elégedtek meg a hagyományos anyagokkal, a 18 karátos arany egy spéci ötvözetét hozták létre, ami kétszer ellenállóbb lett. Ehhez molekuláris szinten nyúltak hozzá az ötvözethez, hogy a legpontosabban szabályozhassák az összetételt.

Az anyagot ezután tömbökbe öntik, ahonnan preciziós szerszámokkal marjáj ki belőle az óra tokját. Hát itt mondjuk eszeveszettül néz ki az is, ahogy hullanak szanaszét az aranyforgácsok, de azt is megnéztem volna élőben, ahogy a kamerák előtt dobálják a kifaragott 18 karátos arany Apple Watch tokokat a vizuális hatás kedvéért.

Ha ezzel megvannak, ultrahangos szkennerekkel pásztázzák végig a vízbe áztatott testeket, hogy tuti-tuti ne legyen rajtuk egy porszemnyi hiba sem. Legvégül pedig ékszerészek polírozzák kézzel tökéletesre az Apple Watch Edition modelleket – hát akkor nagyjából meg is fejtettük, miért kerülnek ilyen sokba, és miért készül belőlük ennyire kevés.

Ha a fenti videók valamelyik meggyőztek, ne habozzatok szavazni, ti milyen Apple Watch-ot terveztek venni?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!