imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3 új gyorstipp iPhone felhasználóknak


Itt az ideje, hogy 3 újabb tippet adjunk az iPhone felhasználóknak. A mostani válogatást főleg azok találják majd hasznosnak, akik gyakran hallgatnak zenét vagy hangoskönyvet a YouTube-on, akik nem szeretik az ügyfélszolgálatokat, és akik zenére alszanak el.

YouTube zenehallgatás lezárt kijelzővel

Sok iPhone felhasználót hallottam arra panaszkodni, hogy a YouTube-ról nem lehet zenét hallgatni lezárt kijelzővel, úgyhogy szeretnék most mindenkivel megosztani egy nagyon egyszerű megoldást rá.

A Google szándékosan úgy készíti el az okostelefonra szánt YouTube alkalmazásokat, hogy azok ne folytassák a lejátszást, ha lezárjuk a kijelzőt. Így akarják elérni, hogy minél több reklámot lássunk, miközben az ingyenes szolgáltatást használjuk, ami nem egy rossz trükk, de mi nem dőlünk be.

Szóval a lényeg, hogy ne a YouTube alkalmazást használjuk ilyenkor (én nem is telepítettem az iPhone-omra), hanem a Safariban nyissuk meg a YouTube.com-ot, és ott indítsuk el az adott videót. Amikor lezárjuk a kijelzőt, a home gomb megnyomásával előhozhatjuk a már megszokott zenelejátszó vezérlőt, és ha itt megnyomjuk a lejátszás gombot, újboli lezárás után sem fog elhallgatni a zene. Hasonlóképpen, ha a YouTube weboldalról a főképernyőre térünk vissza, és az iPhone használata közben szeretnénk a háttérben hallgatni a YouTube hangját, a Control Centerben indítsuk el a lejátszást, és már szól is, aminek szólnia kell.

Youtube_background_playback_iOS

Elalváskapcsoló zenelejátszókhoz

Valószínűleg kevesen tudják, hogy az iPhone Óra alkalmazásának időzítő funkciója a zenelejátszónkat is le tudja állítani a kívánt időtartam lejártakor. Ehhez nincs más dolgunk, mint hogy az Amikor lejár mezőben nem egy jelzőhangot választunk ki, hanem a legalsó, Lejátszás leállítása opciót.

Ez a megoldás működik a gyári Zene alkalmazással, és az általam használt egyéb zenelejátszó alkalmazásokkal is, mint például a Spotify. Viszont valami okból kifolyólag a Safariban elindított tartalmakat nem állítja le, így a YouTube-os trükkel sem fog működni. Ezt egyébként azért furcsállom, mert a Safariban lejátszott zenéket és egyéb tartalmakat pontosan úgy vezérelhetjük Apple fülhallgatónkkal, a Control Centerben és a lezárt képernyőn is, mint bármelyik valódi zenelejátszót, tehát nem látom technikai akadályát annak, hogy ez a funkció globálisan működjön.

zenelejatszas_idozito_iphone

Ügyfélszolgálatos bejelentkezés és mellék választás egy érintéssel

Azt hiszem abban a legtöbben egyetértünk, hogy a telefonos ügyfélszolgálatok finoman szólva sem kényelmesek. Ezer menüpont közül kell választanunk, soha nem jutunk élő emberhez, és folyton meg kell adni mindenféle azonosítót, amiről már azt is elfelejtettük, hogy létezik. Büszkén jelentem, van megoldás, legalábbis részleges.

Amikor elmentünk egy telefonszámot, a híváskor tárcsázott szám mellé megadhatunk egy másodlagos számsort is, amit hívás közben az iPhone kijelzőjéről egy érintéssel tárcsázhatunk. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha sokszor hívunk telefonközpontokat, ahol gyakran azonos melléket keressünk fel, vagy ha egy telefonos ügyfélszolgálaton kell bejelentkezni valamilyen azonosító megadásával.

Ahhoz, hogy ezt a másodlagos számsort hozzárendeljük egy telefonközpont vagy ügyfélszolgálat telefonszámához, a tárcsázni kívánt telefonszám megadása után nyomjuk le hosszan a kettőskereszt gombot, ami nagyjából két másodperc után egy pontosvesszőre vált át. A pontosvessző után beírt számsort tárcsázás után a képernyő bal alsó sarkát megérintve azonnal beüthetjük, így könnyen megadhatjuk a kívánt mellék számát, vagy az ügyfél azonosítónkat.

Megadhatunk egy nagyjából 1 másodperces szünetet is, ha esetleg több szintes telefonközpontban szeretnénk automatikusan navigálni, ezt egy vessző jelzi és a csillag gomb hosszú lenyomásával illeszthetjük be. Több egymást követő vessző hosszabb szünetet eredményez.

Természetesen névjegykártyaként elmentve is működik a trükk, ilyenkor azonban érdemes szem előtt tartani, nehogy egy bizalmas azonosító illetéktelen kézbe kerüljön.

ugyfelszolgalat_gyorstipp_iphone

A dolog szépséghibája, hogy mintha valami hiba lenne az iOS legújabb verziójában, ami miatt nem mindig ír ki jó számot hívás közben, de direkt kipróbáltuk itt a szerkesztőségben, és nálunk mindig a megfelelő számsort írta be, akkor is, ha a kiírás nem stimmelt.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!