imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

30 napig ingyenes a görögöknek az iCloud


A görög válság továbbra is folytatódik, bár úgy tűnik, ezekben a percekben éppen sikerül megegyezésre jutni. Ahogy pont egy hete írtunk róla, a kormány által bevezetett korlátozások a különböző külföldi cégek szolgáltatásaira előfizető felhasználókra is hatással vannak.

A görög kormány ugyanis nem csak a napi készpénzfelvételi limitet korlátozta 60 euróban, hanem a külföldre irányuló banki tranzakciókat is leállították – ami azt jelenti, hogy számtalan felhasználó nem tudja meghosszabbítani az időközben lejáró előfizetéseit, legyen szó például akár a Spotify-ról vagy az iCloudról.

A hónap elején ennek megfelelően elkezdtek automatikus e-maileket kapni például a nagyobb iCloud-tárhelyre előfizető felhasználók, miszerint nem sikerült teljesíteni a tranzakciót és levonni az előfizetési díjat, ezért hamarosan visszaállítják a fiókokat az 5 GB-os ingyenes megoldásra. A gyakorlatban ez nem azt jelenti, hogy törölnének minden olyan adatot, ami nem fér bele az 5 GB-os korlátba, viszont új fájlokat (vagy biztonsági mentéseket) már nem készíthettek az előfizetők. Többen jelezték továbbá, hogy ingyenes alkalmazásokat sem tudtak letölteni az App Store-ból abban az esetben, ha az Apple éppen ellenőrizte volna a bankkártya érvényességét egy zárolással.

Úgy látszik, az Apple odafigyel a problémára, ugyanis a hétvégén az alábbi e-mailt küldte ki a görög felhasználóknak:

Kedves iCloud-felhasználó,

Annak érdekében, hogy az iCloud-szolgáltatás zavartalanul üzemeljen a jelenlegi pénzügyi válság idején, és hogy biztosan hozzáférhess a tartalmaidhoz, ingyenesen meghosszabbítottuk 30 nappal a tárhely-előfizetésed.

Az előfizetés eredeti lejárati dátuma utáni 30 napban nem fogjuk megpróbálni megterhelni a bankkártyádat. Amennyiben később sem tudod meghosszabbítani az előfizetésed, szükségessé válhat az iCloud-fiókodban tárolt adatok mennyiségének csökkentése.

Az iCloud csapata

A levélből tehát az derül ki, hogy a görög felhasználók egyszeri alkalommal ingyenesen kapnak egy hónapnyi iCloud-előfizetést arra a csomagra, amit korábban is használtak. Így a külföldre irányuló tranzakciók korlátozása ellenére továbbra is használhatják a szolgáltatást. Persze ez nem jelenti azt, hogy letölthetnek majd fizetős alkalmazásokat az App Store-ból, illetve alkalmazáson belüli vásárlással sem tudják meghosszabbítani az ilyen módon kiegyenlítendő előfizetéseiket.

Forrás: AppleInsider.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!