imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A 32-bites appok nyilvános megbélyegzése következik macOS-en


Nincs több haladék a lusta alkalmazáskészítők számára: mostantól a felhasználók pontosan tudni fogják, melyik alkalmazás nem kapta még meg a 64-bites támogatást, ami így hamarosan nem lesz kompatibilis a macOS-szel. Lesz idő az alternatívakeresésre.

Az Apple tavaly nagy tisztogatást tartott az iOS App Store-ban, amelynek keretén belül kikerült minden olyan elavult, elhagyatott alkalmazás, amelyet fejlesztője nem frissített 64-bit támogatással. Az intézkedésnek meg is lett az eredménye: 2017-ben történetében először, csökkent az App Store-ban található alkalmazások száma. A szabályozás alapvetően üdvözlendő intézkedés volt, hiszen így elég sok app-szemét került a süllyesztőbe.

Aztán tavaly év végén az Apple a macOS-re fejlesztő kollégáikat is figyelmeztette, hogy az iOS-hez hasonlóan a Mac App Store-ból is távoznia kell majd minden appnak, ami nem teljesíti a kívánalmakat. Tegnap újabb figyelmeztetés érkezett – úgy tűnik a forgatókönyv megegyezik majd az iOS-en alkalmazottakkal:

A macOS High Sierra 10.13.4-es legfrissebb kiadásában, amikor a felhasználók olyan alkalmazást nyitnak majd meg, amelyik nem támogatja a 64-bites architektúrát, az első alkalommal figyelmeztető üzenetet fognak kapni arról, hogy az app nincs optimalizálva a Mac-jükre.

Emlékeztetőül: a Mac App Store-ba feltöltött új alkalmazásoknak kötelező jelleggel támogatniuk kell a 64-bites architektúrát; 2018 júniusától kezdve pedig minden jelenlévő appnak és alkalmazásfrissítésnek is szintén. Ha alkalmazásodat Mac App Store-on kívül értékesíted, erősen ajánlott a 64-bit támogatása, hogy biztos lehess benne, felhasználóid a macOS további verzióval is használni tudják majd az appot.

Lényegében tehát ugyanaz fog történni, mint iOS-en: azok a fejlesztők, akik nem lépték még meg az átállást, mostantól nem tudják majd a felhasználóik előtt elsumákolni a dolgot, akiknek így lesz ideje alternatíva után nézniük még az app-okalipszis beállta előtt.

Annyira azért nem kell bepánikolni, elég kevés a valószínűsége annak, hogy bármelyik általad használt app is érintett lenne. Ha biztosa akarsz menni, akkor akár le is checkolhatod van-e még a gépeden 32-bites app.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!