imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

32 darab iPhone XR kellett ehhez a videóhoz. Megérte!


Az Apple hivatalos őrült-tudós részlege kölcsönkért egy rakás iPhone XR-t a főhadiszállásról, hogy a Mátrix kameratrükkjeit felhasználva elkészítsék ezt a látványos videót.

Nem akarok élni a bulvárlapok „ha csak egyvalamit nézel meg ma, ez legyen az“ fordulatával, pedig nagy rá a kísértés. És nem a kattintásgyűjtés miatt, hanem mert ez a mostani Apple videó tényleg olyan, amit mindenkinek érdemes megnézni.

Ha még emlékeztek, tematikájában nagyon hasonló a múltkori – szintén iszonyat látványos – videóhoz. Ugyanaz a kísérletezős, tűzzel, vízzel, festékekkel játszó csapat dolgozott rajta, de most egy kicsit tovább csavartak a történeten.

Építettek ugyanis egy kör alakú riget, amire 32 darab tökéletesen beállított iPhone XR-t szereltek. Ennek köszönhetően pedig lehetővé vált, hogy úgynevezett bullet time technikával tudjanak rögzíteni. Ez az eljárás a Mátrix ikonikus jelentéből lehet ismerős, amikor Neo ellimbózik a golyó elől. A lényege, hogy minden pillanatot, minden oldalról rögzítenek a kamerák, így kvázi körbejárhatók a jelenetek.

Ha még nem teljesen világos, hogy mit is láttál az előbb, érdemes megnézni a videóhoz tartozó werk filmet is. Ennek az egyik legfontosabb tanulsága számomra, hogy igazából egy általános iskolai konyhalabornál nem kell több felszerelés tűzgömbök, vízcseppek, festékbuborékok és füstfelhők megörökítéséhez. Na meg persze egy iPhone (vagy jelen esetben 32) és kellő kreativitás.

Az Apple különösen serény volt az éjjel YouTube-on és a fentebbi videón kívül újabb reklámot, és egy lenyűgöző behind the scenes videót is közzétett. Ha csak két videót nézel meg ma, ez legyen a második…

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!