imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

36 000 hold erdőt vett az Apple


Az Apple általában technológia cégeket szokott venni – gondoljunk csak a Beats híres tavalyi felvásárlására, vagy a legutóbbi példára, a LinX mobilkamera-gyártó vállalatra. Most azonban olyan dologra költötték a kemény munkával megkeresett dollárjaikat, ami elsőre kissé meglepően hangozhat: vettek összesen 36 ezer hold erdőt az Egyesült Államok keleti részén.

No de mihez kezd az Apple az összesen közel 146 négyzetkilométernyi erdővel Maine és Észak-Karolina államokban? Nem, valószínűleg nem fából készülnek majd a jövő iPhone-jai, iPadjei és Macjei. Még csak nem is almafákról beszélünk, bár valljuk be, valahol ez illene a cég profiljába. Akkor miről is van szó? Természetesen az Apple-termékek csomagolásához felhasznált papírról, valamint a környezetvédelemről. A lépést Lisa Jackson, az Apple környezetvédelemért felelős alelnöke illetve Larry Selzer, a Conservation Fund környezetvédelmi nonprofit szervezet elnök-vezérigazgatója jelentette be egy sajtóközleményben. Jackson az alábbiakat nyilatkozta:

Az Apple figyel arra, hogy csak a ténylegesen szükséges erőforrásokat használja fel, valamint hogy amikor csak lehetséges hozzáadjon a világ erőforrásaihoz. Ez innovációra sarkall. Például nem rég jelentettük be, hogy az összes amerikai létesítményünkhöz és tevékenységünkhöz 100%-ban megújuló energiaforrásokból biztosítjuk a szükséges energiát, valamint egyre többet táplálunk vissza az amerikai hálózatba. Az Apple hisz abban, hogy a papír is megújuló erőforrás lehet, akárcsak az energia. Ezért az Apple igyekszik az általa felhasznált papír és csomagolóanyag alapanyagát fenntartható erdőgazdálkodásokból és ellenőrzött forrásokból biztosítani.

Reed Forest | Fotó:
Reed Forest | Fotó: EcoPhotography

Az észak-karolinai erdő Brunswick Forest névre hallgat, ez 3600 holdas és főleg fenyők találhatók benne. A Maine államban található erdő neve Reed Forest, és a környező területeken található vizes élőhelyek, folyók és hegyvidékek többek között olyan állatok lakhelyéül szolgálnak, mint a lazac, az Egyesült Államok címerében is megtalálható fehérfejű rétisas, a héja és a kanadai hiúz. Az Apple papírjához természetesen nem az állatoknak otthont adó erdőkből vágják ki a fákat.

Kanadai hiúz | Kép forrása: Wallpapers111
Kanadai hiúz | Kép forrása: Wallpapers111

A két erdőből összesen évente annyi fa nyerhető ki, hogy fedezze az Apple nem újrahasznosított papírszükségletének nagyjából felét, ami az összes tavaly eladott iPhone, iPad, iPod és Mac csomagolását illeti. Larry Selzer a bejelentés kapcsán elmondta:

Az Apple egyértelműen példát mutat – reméljük, mások is követni fogják majd. Mindent számításba véve az amerikai erdők megfogyatkozása nemzetünk egyik legnagyobb környezetvédelmi kihívása. A mai napon bejelentett kezdeményezés pedig precedens értékű.

Ezért is jó dolog, ha egy cégnek nagyjából 180 milliárd dollárja van készpénzben: az igazán fontos dolgokra is figyelmet fordíthat.

Forrás: AppleInsider. Borítókép: WallpapersWide.com.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!