imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

380 millió forintot adományozott az Apple Kínának


A hét közepén pusztított egy, a Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés Kína egyik délnyugati tartományában, Jünnanban. A földrengés jelentős károkat okozott, több mint 600 ember vesztette életét, és 2400 sebesültről érkeztek hírek. Az Apple 10 millió jüant (nagyjából 380 millió forintot) adományozott a földrengés áldozatainak.

A földrengés után mindegy 200 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A tragédiáról az Apple megemlékezett a kínai nyelvű weboldalán is, illetve Tim Cook egy levelet küldött az alkalmazottaknak a földrengéssel kapcsolatban:

Csapat,
Mélységes részvétünket küldjük a kínai Jünnan tartomány lakóinak, ahol a hétvégén 6,5-ös erősségű földrengés pusztított. Közel 600 ember meghalt és több mint 2400-an megsebesültek a katasztrófában, amely a régióban az utóbbi száz év alatt a legerősebb volt. A mentés során 230 000 embert evakuáltak, messzire az otthonaiktól. A Lungtousan városába vezető utat földcsuszamlások elzárták a külvilágtól, még nehezebbé téve a mentést. Az Apple segíteni szeretne. Pénzt adományozunk a Mercy Corps [katasztrófavédelmi szervezet] és a CFPA [kínai alapítvány a szegénység enyhítéséért] részére, ezzel támogatva azt, hogy minden, a földrengésben érintett megfelelő ellátást kapjon a gyógyuláshoz. Az Apple közösségből sokan gondolunk most a Jünnan tartománybeli tragédiára. Az Apple-nek közel 6500 dolgozója van Kínában és Hongkongban, ahogy egy növekvő fejlesztői közössége is, és szoros köteléke a beszállítókkal, akik az Apple termékeket gyártják. A tragédia időszakában gondolunk az áldozatokra és családjaikra.
– Tim

Nem ez az első eset egyébként, hogy az Apple kínai természeti katasztrófák után adományt küld a károsultaknak. 2013 áprilisában Szecsuan tartományban pusztított egy 7,0-ás erejű földrengés, melyben közel 12 ezer ember sérült meg. Akkor az Apple 50 millió jüant (közel 1,9 milliárd forintot) adományozott Kínának.

Steve Jobs vezetése alatt egyébként nem volt jellemző a cégre az effajta adományozás, gyakorlatilag csak a Bono-féle RED programban vett részt az Apple, igaz abban mára több mint 70 millió dollárt gyűjtöttek össze. Mióta Tim Cook átvette a céget, azóta érkeznek hírek kisebb-nagyobb adományokról az Apple részéről.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Business Insider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!