imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3D Force Touch lesz az iPhone 6s-ben?


Már csak 3 nap van a hivatalos bemutatóig, de még most is röppenek fel új pletykák az Apple következő generációs telefonjáról. Szinte biztos, hogy az új iPhone megkapja a Force Touch technológiát, ami jelenleg csak az Apple Watch-ban és a legújabb MacBookokban van. Az is elképzelhető viszont, hogy a technológia egy továbbfejlesztett változatát élvezhetik majd a leendő vásárlók. Emiatt talán az elnevezés is változhat, a 9to5mac forrása szerint az új technológia a „3D Force Touch” nevet fogja kapni.

Amíg a jelenlegi Force Touch kompatibilis termékek csak kétféle érintést tudnak megkülönböztetni, addig az új technológiával már három különféle aktiválási metódust kapnánk. Az Apple Watch érintőképernyőjéhez finoman tudunk érinteni, ez semmiben nem tér el a hagyományos érintőképernyőktől. Ugyanakkor ha erősen nyomjuk a képernyőt, akkor új alternatív lehetőségeket kapunk, annak megfelelően persze, hogy milyen alkalmazást használunk éppen. Az új iPhone ezzel szemben az érintést, erős nyomást és egy még erősebb nyomást tud majd megkülönböztetni, de az új béta hiányában a funkcióit nem ismerjük.

A 9to5mac összeszedett néhány felhasználási módot, amivel az új iPhone és iOS kombója megkönnyítheti az életünket.

forcetouch1
  • A Térképek alkalmazásban felkereshetnénk bizonyos helyeket, majd egy Force Touch-csal egyből indíthatnánk a navigációt a kiválasztott úti célhoz. Ha a mostanihoz viszonyítjuk ez navigációnként két kattintást spórolna meg.
  • A Zene appban, Apple Music használata közben egy számot lejátszási listához adhatnánk egy Force Touch-csal, de 3D Force Touch-csal offline használatra is lementhetnénk.
  • A legvalószínűbb használat az lehet, hogy 3D és normál Force Touch az alkalmazás ikonon a Fő képernyőn a leggyakrabban használt oldalra vinne, vagy egy egyszerű feladatot végezne el.
  • Safariban pedig egy linkre Force Touch-olva a weboldal előnézetét láthatnánk, ami eltűnik, ha elengedjük, de ha erősebben megnyomjuk, akkor megnyílik.

Persze a játékiparban is nagy szerepe lehet, hiszen új fajta, talán az eddigieknél is izgalmasabb játékokat lehetne ezáltal készíteni. Képzeljünk csak el egy DWTD játékot, ahol több szintes Force Touchot kell használni. Innentől ez már a fejlesztőkön múlik, hogy mit hoznak ki az Apple új technológiájából. Ha első hallásra talán nem is hozott nagyon lázba az iPhone 6s Force Touch-csa, akkor érdemes még további alternatívákon tűnődni, hogy mire lehetne használni. Ez engem legalábbis csak még jobban kíváncsivá tett.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!