imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3D Touch-csal és hópelyhekkel frissült a Facebook Messenger


Tegnap estefelé az 52.0-ás verzióra frissült a Facebook népszerű üzenetküldő alkalmazása, a Messenger. Az itthon is elérhető új funkciók mellett a Facebook az Egyesült Államokban egy új szolgáltatást is elindított kísérleti jelleggel, mellyel könnyedén hívhatunk autót a Messenger appból.

Az első újítás a 3D Touch funkció beépítése az alkalmazásba iPhone 6s és iPhone 6s Plus tulajdonosok számára. Ha a frissítés telepítése után erősebben nyomjuk meg a Messenger ikonját, egy négy elemből álló listát kapunk, melyből az egyik egyből egy új üzenetbe visz minket, a másik három pedig azon ismerőseink nevét mutatja, akikkel legutóbb kapcsolatba léptünk. Sajnos csoportbeszélgetésekbe nem lehet így beleugrani, pedig én alapvetően csak erre használom a Facebook Messenger appot.

Facebook Messenger 52.0

A második apróság egy karácsonyi matrica elküldése esetén mutatkozik meg, ekkor ugyanis elkezd havazni a kijelzőn, vagyis egy rövid animációt látunk hópelyhekkel, hasonlóan a korábbi szívecskés megoldáshoz. Elméletben legalábbis – a gyakorlatban ugyanis nekünk nem sikerült elővarázsolnunk ezt az apró meglepetést. Újdonság még továbbá, hogy mostantól olyanokkal is kezdeményezhetünk beszélgetést, akik nem ismerőseink a Facebookon, illetve a telefonszámukat sem tudjuk, ehhez azonban a másik félnek el kell fogadnia a meghívást.

Az 52.0-ás verziójú Facebook Messenger mellett a cég egy új funkciót is elkezdett tesztelni, ez azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban, és csak néhány, véletlenszerűen kiválasztott felhasználó számára érhető el. Ezzel közvetlenül a Messenger appból hívhatunk autót, például egy, a beszélgetés során elhangzott címet választva célnak. Az beszélgetésben részt vevő ismerőseink látják, hogy mikor hívtuk az autót, az Uber pedig Messengeren keresztül tájékoztat arról, hogy ki a sofőr, és várhatóan mikor érkezik meg hozzánk.

Ez a szolgáltatás tehát egyelőre csak az USA-ban érhető el, a szerencsések azonban az első alkalommal 20 dollár erejéig ingyenesen próbálhatják ki az újdonságot. A Facebook sajtóközleménye alapján a jövőben több országban és az Uberen kívül több szolgáltatóval is tervezik bevezetni ezt a funkciót, konkrétumokról azonban nem esett szó.

Forrás: AppleInsider, Facebook.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!