imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3D Touch funkciókkal frissült a Facebook Messenger


Megjelent a Facebook Messenger legújabb, 79.0-ás(!) verziója, ami a szokásos javítgatások mellett végre elhozta a 3D Touch funkció támogatását iPhone 6s-re és iPhone 6s Plusra – így két hónappal az új iPhone-ok megjelenése előtt.

A 3D Touch volt az iPhone 6s egyik legnagyobb újítása. Maga a technológia valóban lenyűgöző, ennek ellenére kevés az olyan alkalmazás, ami ténylegesen kihasználná a benne rejlő lehetőségeket. Érdekes az is, hogy nem reprezentatív körkérdésünk során a régebbi iPhone-felhasználók alig-alig használják a 3D Touch-ot, míg az újabbak sokkal gyakrabban – ennek az oka az lehet, hogy ők már a kezdetektől megszokták, hogy van ilyen.

No de ne kalandozzunk el ennyire, térjünk vissza a Facebook Messenger legújabb frissítésére, ami ugyan kicsit későn érkezett, de legalább itt van. Az alkalmazás ikonját eddig is megnyomhattuk erősebben, talán az sem újdonság, hogy innen is előhívhatjuk a saját Messenger Code-unkat (bár lehet, hogy eddig ez nem volt, nem figyeltem), mostantól viszont már belül is használhatjuk a peek (gyengébb nyomás) és pop (erősebb nyomás) gesztusokat.

Facebook Messenger 3D Touch

A kezdőképernyőn a kontaktok képére nyomva az alapvető adataikat és a Messenger kódot láthatjuk, ezt az elemet felfelé húzva beléphetünk a beszélgetésbe, megnyithatjuk a párbeszéd beállításait, továbbíthatjuk a kontakt linkjét valamint lementhetjük képként a kódot. A szövegre bökve belenézhetünk a beszélgetésbe, ahol az utolsó pár üzenetet látjuk – itt felmerülhet a kérdés, hogy vajon ez is aktiválja-e a Messenger kikapcsolhatatlan olvasási visszajelzéseit, és sajnos igen, figyeltek erre is a fejlesztők. Itt a felfelé húzássan némíthatjuk, törölhetjük, spamnek vagy olvasatlannak jelölhetjük iletve archiválhatjuk a beszélgetést, vagy blokkolhatjuk a küldő felhasználót.

A beszélgetéseken belül erősebben nyomogathatjuk a képeket amiket így felnagyíthatunk, ugyanez működik a matricákon és a GIF-eken is. Megnézhetjük továbbá a kapott linkek mögötti weboldalakat is, és ez működik a helyzetadatokkal is. Nagyjából ennyi. Nem kell tehát forradalmi vagy radikális funkciókra számítani, a Facebook hozta a kötelezőt, bár hogy erre miért kellett 10 hónapot várni, azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni.

Forrás: The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!