imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

4 módszer az iPhone aksijának ellenőrzésére


Gyorsan merül az iPhone-od? Váratlan kikapcsolásokat tapasztalsz? Ideje ránézni az aksi állapotára, könnyen lehet, hogy eljött a csere ideje.

Az iPhone-ok és iPadek akkumulátora nagyban befolyásolja a készülék működését és megbízhatóságát. A töltésciklusok számának növekedésével a Li-ion aksik szerkezete elgyengül, és egyre kevesebb energia felvételére képesek. Ebből adódóan egyre többször kényszerülünk tölteni őket, ami további öregedéshez vezet. De honnan kaphatunk pontos képet az aksi állapotáról?

Nos, ez különösen fontos kérdés azok után, hogy kiderült az Apple egy frissítéssel a stabilitás érdekében lejjebb tekerte az iPhone-ok teljesítményét, ezzel is kímélve az amúgy is gyenge állapotban lévő akkumulátorokat. Az iOS következő 11.3-as verziója már tartalmazza majd az akkumulátor ellenőrzésére szolgáló funkciót. Erre több módszer is létezik, csekkolhatjuk a Konzolban, próbálkozhatunk harmadik féltől származó alkalmazással vagy kérhetünk diagnosztikát az Apple-től is.

Ellenőrzés iPhone-on és iPaden

Mindenekelőtt a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, ha a Beállítások > Akkumulátor menüpontban ellenőrizzük, hogy a rendszer jelez-e szervizigényt. Nem 100%-os megoldás, hiszen ez az üzenet csak bizonyos esetekben jelenik meg, de ha már itt észleljük, hogy valami nincs rendben, akkor irány a szerviz!

Ellenőrzés a Konzol segítségével

Minden Mac előtelepített kelléke a Konzol alkalmazás. Nincs is másra szükségünk, mint egy adatkábelre. Csatlakoztassuk a készüléket a géphez, oldjuk fel és jelöljük megbízhatónak a Macet! Indítsuk el a Konzol alkalmazást, válasszuk ki az iPhone-t vagy iPadet és a keresőbe írjuk be a batteryhealth keresőszót! A listázásra kattintva kapjuk meg a szükséges információkat. Ha a “BatteryHealth = Good” feliratot látjuk, akkor is jók vagyunk elvileg.

Ellenőrzés harmadik féltől származó alkalmazással

Mi van akkor ha pontos, azaz százalékos kimutatást szeretnénk kapni? Nos vannak rá egyéb fejlesztőktől származó alkalmazások. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a coconutBattery, amit általában a Macek aksijának ellenőrzésére szoktak használni, de az iOS eszközökhöz is használható. Az itt kapott eredmény megbízhatónak számít, de persze nem ér fel egy gyártó által végzett bevizsgálással.

Ellenőrzés Apple-támogatással

Ha mind a három eddigi módszer pozitív eredményt hozott, akkor valószínűleg jó állapotban van még a telefonunkban lévő akkumulátor, de fordulhatunk akár a gyártóhoz is segítségért. Egyszerűen felkereshetjük a magyar Apple-támogatást, ahol megmondják, hogy mit tudnak tenni az ügy érdekében. Távolról is tudnak készíteni egy diagnosztikát, ehhez nem is kell feltétlen telefonálnunk.

Egy twitteres direct message-ben is elküldhetjük az Apple Supportnak az iPhone-unk szériaszámát és a rajta futó iOS verziót, a kapott eredményből pedig megtudják mondani, hogy van-e szükség akkumulátorcserére. A Supportról egyébként nemrég kifejezetten pozitív tapasztalatokat szereztünk.

Ha ezek után úgy gondolod szükséges az aksicsere az iPhone-odban, akkor látogass meg egy iSTYLE szervizt, ahol most kedvezményesen cserélik az elhasználódott alkatrészt egy újra. A program részleteiről korábbi cikkünkből tájékozódhatsz.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!