imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

40% esély van rá, hogy az Apple megveszi a Netflixet


Ezt nem én mertem ilyen határozottan kijelenteni, hanem a Citi két elemzője. Állításukat meg is indokolják és jobban belegondolva – miért ne?

Mind tudjuk, hogy az Apple-nek eszméletlenül brutálisan nagyon sok készpénze van. Ennek a tőkének a jelentős része, ~ 90% Amerikán kívül van elszórva, noha ugyebár a vállalat székhelye azt tenné indokoltá, hogy az USA-ban tartsák a lóvét. Igen ám, de ha be akarnák hozni az Egyesült Államokba, akkor igen súlyos adókkal kellene szembenézniük. Úgyhogy inkább be sem hozzák.

Aztán jött Trump meg a terve, hogy ő bizony hazacsábítja az Apple-t meg a tőkéjét és eleve: “Make America Great Again”. A csábítás részeként kedvezményes adólehetőségeket ajánlott fel, amelyek egyike, hogy az Apple csupán 10%-os sarccal hozhatja haza külföldi készpénzállományát. Több mint 200 milliárd dollárról beszélünk, ebben a kategóriában már nagyon nem mindegy 1-2% különbség sem, hiszen az is kiteszi egy kisebb ország GDP-jét.

Namost, az elemzők szerint ha az Apple él a lehetőséggel, akkor 1.) könnyen átlépheti az ezer milliárdos álomhatárt, amivel ők lennének az első billió dolláros vállalat, 2.) lenne egy halom készpénze, ami túl sok ahhoz, hogy csak álljon egy helyben, magyaránt beindulna a költekezés. És hát mire költhetné a pénzét egy olyan vállalat, amelyik mostanában akar betörni a sorozatos/filmes/egyedi tartalmas médiapiacra?

Jim Suva és Asiya Merchant, a Citi két elemzője szerint Netflixre. Mármint nem előfizetésre, hanem felvásárlásra – csak a félreértések elkerülése érdekében. Minderre 40% esélyt lát a két látnok, amit nem tudom hogyan kaptak meg, de lenne rá egy tippem. Logika egyébként lenne a dologban, a 200+ milliárd dollár annyira sok pénz, hogy egy ilyen mértékű beruházás csak körülbelül a harmadából kijönne. Nem arról lenne szó tehát, hogy elherdálják a frissen jött pénz egészét.

Netflix iPaden

Ezzel szemben a Cult of Mac szerzői nem sok értelmét látnák a beruházásnak. Szerintük bár papíron tényleg jól mutat és lenne is értelme a Netflix bekebelezésének, igazából nem sok minden olyat nyerne vele az Apple, amit ne tudnának elérni kevesebb ráfordítással, vezető lángelmék elcsábításával és egy kis idővel.

Forrás: Cult of Mac

Akárhogy is, ha egy ilyen felvásárlás megtörténne, valószínűleg nem lenne többé kérdés az Apple-ösöknek, hogy megéri-e lecserélni a Netflix előfizetést HBO GO-ra…

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!