imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Saját csatornánkra költözünk

Like-olj és kövess minket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

40 éves az Apple, kitűzték a kalóz lobogót


40 évvel ezelőtt ezen a napon alapította meg az Apple-t Steve Jobs, Steve Wozniak és Roland Wayne. A cél személyi számítógépek gyártása és forgalmazása volt. A szülinap alkalmából a kalóz zászlót is felhúzták az Apple HQ elé.

A nyolcvanas években a Mac fejlesztőcsapat tagja készítettek egy kalóz lobogót, hogy sose tévesszék szem elől Steve Jobs filozófiáját, és ne veszítsék el lázadó természetüket. 1983 januárjában a Mac fejlesztőcsapatának egyik kiruccanásán Steve Jobs így inspirálta munkatársait:

Jobb kalóznak lenni, mint beállni tengerésznek

Ezzel feltehetőleg arra próbálta emlékeztetni kollégáit, hogy bár egyre növekszik csapatuk, fontos, hogy megőrizzék a korai időszakban oly jellemző lázadó mentalitást, és ellenálljanak a bürokrácia csapdáinak.

Akkoriban egyébként nagy sikert aratott a kalóz-zászló, nem csak a munkatársak körében, de Steve Jobs-nak is nagyon tetszett. Annyira jellemző része lett az irodának, hogy akkoriban több újság is közölt róla fotót, többek között a Forbes magazin.

Bár az Apple weboldalán egyelőre semmi nem utal a negyven éves évfordulóra, Cupertinóban az Apple főhadiszállása előtti zászlórudakra felhúztak pár kalóz zászlót, ezzel tisztelegve a 40 éves múlt és Steve Jobs előtt. Íme:

ce6r45cuaaahylssss

A legutóbbi iPhone SE keynote-on láthattunk egy videót, melyben az Apple 40 évét sűritették 40 másodpercbe, ha valaki esetleg lemaradt róla akkor most lehet pótolni.

Boldog szülinapot Apple! Még legalább 40 évet!

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!