imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

40 éves az Apple, kitűzték a kalóz lobogót


40 évvel ezelőtt ezen a napon alapította meg az Apple-t Steve Jobs, Steve Wozniak és Roland Wayne. A cél személyi számítógépek gyártása és forgalmazása volt. A szülinap alkalmából a kalóz zászlót is felhúzták az Apple HQ elé.

A nyolcvanas években a Mac fejlesztőcsapat tagja készítettek egy kalóz lobogót, hogy sose tévesszék szem elől Steve Jobs filozófiáját, és ne veszítsék el lázadó természetüket. 1983 januárjában a Mac fejlesztőcsapatának egyik kiruccanásán Steve Jobs így inspirálta munkatársait:

Jobb kalóznak lenni, mint beállni tengerésznek

Ezzel feltehetőleg arra próbálta emlékeztetni kollégáit, hogy bár egyre növekszik csapatuk, fontos, hogy megőrizzék a korai időszakban oly jellemző lázadó mentalitást, és ellenálljanak a bürokrácia csapdáinak.

Akkoriban egyébként nagy sikert aratott a kalóz-zászló, nem csak a munkatársak körében, de Steve Jobs-nak is nagyon tetszett. Annyira jellemző része lett az irodának, hogy akkoriban több újság is közölt róla fotót, többek között a Forbes magazin.

Bár az Apple weboldalán egyelőre semmi nem utal a negyven éves évfordulóra, Cupertinóban az Apple főhadiszállása előtti zászlórudakra felhúztak pár kalóz zászlót, ezzel tisztelegve a 40 éves múlt és Steve Jobs előtt. Íme:

ce6r45cuaaahylssss

A legutóbbi iPhone SE keynote-on láthattunk egy videót, melyben az Apple 40 évét sűritették 40 másodpercbe, ha valaki esetleg lemaradt róla akkor most lehet pótolni.

Boldog szülinapot Apple! Még legalább 40 évet!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!