imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

40 százalékkal vékonyabb Apple Watch jön? Szinte kizárt.


Hétvégén futott körbe egy hír, miszerint az Apple Watch 2 akár 20-40 százalékkal is vékonyabb lehet. Vajon mennyi lehet a valóságtartalma ennek a pletykának?

Ahogy a bevezetőben is írtuk, egy erősen Blikk kategóriába tartozó hír szaladt körbe az interneten: 20-40 százalékkal vékonyabb Apple Watch 2 érkezik júniusban a WWDC-n. Minden nagyobb Apple-lel foglalkozó híroldal lehozta, aztán végül a fél világ átvette a hírt. Pedig csak egy pletykáról van szó.

Brian White a Drexel Hamilton elemzője ledobta az atombobát: az új Apple Watch 20-40 százalékkal lesz vékonyabb, és már a júniusban esedékes WWDC-n bemutatják. White egyébként már régóta próbál jósolgatni, 2013-ban például azt mondta, hogy jön egy Apple televízió és hozzá egy iRing távirányító, de az iPhone 5s-ből is jelzett előre több féle képernyőmérettel érkező modelleket. Ez utóbbi végül is bejött, csak iPhone 6-nak hívták.

White arra hivatkozik, hogy Kínában a beszállítókkal folytatott beszélgetése során jutott hozzá a fenti információkhoz.

Mennyi lehet a valóságtartalma White állításainak? Nos, nem tennénk rá még kisebb tétet sem, hogy igaza lesz. Először is nagyon nem mindegy, hogy 20 vagy 40 százalékkal lenne vékonyabb az Apple Watch 2. Ahogy az általunk készített illusztráción is látható, ez hatalmas vékonyítás lenne. Még 10 százalék körüli csökkenés is jelentős, nemhogy 20-40 százalék. El kell férniük a szenzoroknak, az akkumulátornak, és persze az alaplapnak is, nem beszélve a kijelző vastagságáról, aminek kellően erősnek kell lennie, hogy ne törjön össze első adandó alkalommal, amikor véletlenül hozzáütjük valamihez a csuklónkat. Ott van még a szíjak kompatibilitásának kérdése, nyilván butaság lenne, ha a meglévő szíjakat nem használhatnánk az Apple Watch 2-ön. Nem szabad elfelejtkezni a digitális koronáról sem, ez sem lóghat ki az óra házán túl, hiszen a csuklónk folyamatosan tekergetné, ha pedig kisebb átmérővel készítenék, az nagyon megnehezítené a korona kezelését.

Balra a jelenlegi, jobbra egy 40 százalékkal vékonyabb Apple Watch.
Balra a jelenlegi, jobbra egy 40 százalékkal vékonyabb Apple Watch.

Egy szó mint száz, nagyon meglepődnénk ha ilyen mértékű vékonyítással érkezne az Apple Watch 2. A mi tippünk, hogy csak egész kicsivel lesz vékonyabb az Apple Watch 2, sokkal inkább a sebesség nő majd, illetve új, pontosabb szenzorokat kapunk.

White másik állítása, hogy már a júniusi fejlesztői konferencián bemutatják az Apple Watch 2-őt. Ez akár elképzelhető is lehet, de mérget erre sem vennénk. Könnyen lehet, hogy az Apple nem akarja szeptemberig húzni a bemutatót, viszont a fejlesztői konferencia inkább a szoftverekről szól mint hardveres bejelentésekről. Sokkal esélyesebb, hogy egy komolyabban megújult MacBook Prót, esetleg 5K Cinema Display-t mutatnak be, mint az Apple Watch 2-őt. Arról nem is beszélve, hogy a WWDC-n érkezik, az iOS 10, az új OS X, ezek mellett pedig nem nagyon marad idő hardverek bemutatására.

Mi továbbra is a két éves ciklust tartjuk valószínűnek az Apple Watch esetében, ez pedig ősszel lesz esedékes.

Frissítve: a cikk élesítése után jött percekkel Ming Chi Kuo jóslata. Ő azt mondja csak egy “S” verzió lesz a frissítésben, picit erősebb hardverrel, változatlan külsőben. Kuo pontosabban jósol, az ő információi is megerősítik, hogy a 20-40 százalék vékonyítás csak kacsa.

Kapcsolódó cikk:

Ilyen lesz az Apple Watch 2?

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!