imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

400 000 Ft lesz az iPhone 8?


A napokban újra felröppentek az iPhone 8 találgatások, most épp arról olvasni, hogy nagyon drága lesz az OLED kijelzős faltól falig iPhone. Akár 1000 dollárról is szólnak a hírek, adókkal együtt akár 400 000 forintos kezdőárról beszélhetünk itthon.

Tavaly ilyenkor már rég láttunk kiszivárgott iPhone 7 alkatrészt, tudtuk, hogy nagyjából iPhone 6s dizájn érkezik megváltozott antennacsíkokkal. Idén egyelőre még nem szivárgott ki semmilyen alkatrész, ezért a híroldalak lázasan keresik az ősszel megjelenő iPhone-nal kapcsolatos információmorzsákat, hogy az elmaradt kattintásokat behozzák. Koncepcióból és találgatásokból nincs hiány az biztos.

iphonex-1

A napokban az iPhone 8 árazása lett a téma. Egyes elemzőkre hivatkozva (nettó)1000 dolláros árról írnak, mások arra számítanak, hogy 850-900 dollár körül lesz az új modell. Itthoni árakra átszámítva ez a (bruttó) 300-400 000 forintos sávot jelenti, itt mozog egyébként valahol az iPhone 7 Plus ára is, egészen pontosan 299 990 és 377 990 forint közt kaphatjuk meg a legolcsóbb illetve legdrágább iPhone 7 Plus modelleket.

Természetesen a pontos árakat mi nem tudjuk, de azt meg tudjuk vizsgálni, hogy mennyire reálisak ezek az elemzői várakozások az árakkal kapcsolatban.

Egyelőre igazából csak az biztos, hogy semmi sem biztos. Van pár megbízható forrásra alapuló információ, ami alapján várható, hogy az ősszel megjelenik egy keret nélküli OLED panellel érkező, iPhone, aminek persze még a nevét sem tudjuk előre. iPhone 8? iPhone Edition? iPhone Pro? A nagyobb probléma, hogy az sem biztos még, hogy ez a készülék az iPhone 7s mellé érkezik-e, vagy az Apple stratégiát vált, és a soron következő “s” modellek helyett, teljesen új szériát hoz ki, akár iPhone 8 néven.

Ha a 7s mellé érkezik az csúcs iPhone Edition, akkor elképzelhető, hogy a Plus modellek ára felett lesz, bár azt erősen kétlem, hogy az 1000 dolláros határt átlépnék. Bármit is tudna az új iPhone, annyival nem tudna többet, mint mondjuk a Galaxy S8, ami viszont közel sem 1000 dolláros kategóriában mozog, mindössze 750 dollárért megkapjuk a 64GB-os alapmodellt, 850-ért pedig az S8+-t. Elég nehéz elmagyarázni a vásárlóknak miért fizessenek 150-250 dollárral többet az alma logóért.

s8_s8plus-746x419@2x-1

Ha nem lesz 7s széria és az Apple teljesen új modelleket mutat be, ebben az esetben marad ugyanaz az árazás, mint a jelenlegi termékpaletta esetében, vagyis a 649-969 dolláros ársáv. Véleményem szerint ez lenne a jó út az Apple számára. Egyrészt elég ciki lenne egy 7s esetében a három éve szinte változatlan dizájn, másrészt ott van a konkurencia, akik sorra mutatják be a keret nélküli készülékeiket, muszáj lenne az Apple-nek odatennie magát.

Egyelőre tehát csak találgatni lehet, mi azt javasoljuk az Apple hírek iránt érdeklődőknek, hogy ne nagyon kapjanak a szívükhöz az iPhone 8 hírek kapcsán, érdemes nagy-nagy fenntartással kezelni  a mostanában felröppenő “híreket”.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!