imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

41 000 diák és tanár kapott ingyen iPad-et


Barack Obama amerikai elnök 2013-ban indította el a ConnectED kezdeményezést, aminek a célja, hogy 2018-ra az amerikai iskolák 99%-a rendelkezzen szélessávú internettel, és a hozzá szükséges digitális eszközökkel, melyeken keresztül a diákok olyan tudásra tudnak szert tenni, amivel helyt tudnak állni a 21. század munkaerőpiacán. Mivel ez egy elnöki kezdeményezés, ezért nem volt szükség a törvényhozó (Kongresszus) részéről bármilyen aktivitásra. Az elnök elsősorban a magánszektort és az önkormányzatokat igyekezett megszólítani. Az Apple csatlakozott a kezdeményezéshez, és most közzétették, hogy milyen eredményeket értek el az elmúlt években.

A felhívás óta az Apple 100 millió dollár értékben adományozott hardvert és szoftvert 114 alulfinanszírozott, nehéz helyzetű iskolának. Beszámolójuk szerint minden diák kapott egy iPadet, minden tanár egy iPadet és egy MacBookot, és minden osztályteremben felszereltek egy Apple TV-t. Többek között olyan diákoknak, mint a borítóképen is látható Nina, aki az alaszkai Nanwalek Általános Iskola diákja. Az Apple persze nem csupán annyit csinált, hogy hozzávágott több mint 41 ezer iPadet a szegényebb iskolákhoz, hanem találkoztak az iskola vezetésével és a tanárokkal, hogy elérhető és mérhető célokat tűzzenek ki, amiben az általuk nyújtott technológia segítséget nyújthat. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy egyes iskolák azt tűzték ki célul, hogy a diákokat egyáltalán becsábítsák az órákra az Apple termékeivel, és leszorítsák a hiányzásokat. Az egyik igazgató ezért az eszközök használatát a rendszeres iskolalátogatáshoz kötötte. Azonban nemcsak eszközökkel, hanem akár hálózatépítéssel is segített az Apple, pl. a fent említett alaszkai iskolában a helyi hatóságokkal, internetszolgáltatókkal és a szülőkkel együtt érték el, hogy legyen olyan műholdas internetkapcsolat, amivel a készülékek működni tudnak.

apple-ipad-connected

A tanároknak külön workshopokat tartottak, ahol megtanították nekik, hogy hogyan tudják működtetni a tanterembe felszerelt Apple-ökoszisztémát, valamint javaslatokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogyan lehetne őket hasznosítani a tanterv végrehajtásában, legyen szó prezentációról vagy házi feladatról. A diákok is sokkal jobban élvezik, ha iPaddel dolgozhatnak, és mondjuk filmet forgathatnak rajta iMovie-ban, vagy GarageBanddel készülhetnek az énekórára. Az Apple pedig továbbra is támogatást és továbbképzéseket nyújt a friss és boldog felhasználóknak.

Apple-ConnectED-infographic

A ConnectED kezdeményezést egyébként az Apple mellett olyan technológiai vállalatok is támogatták mint az Adobe, a Microsoft vagy a Prezi.

Forrás és borítókép: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!