imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

4+1 tipp az Apple Pencilhez, ami megkönnyíti a mindennapjaid


2015 óta velünk van, már a második generációt koptatjuk. Az Apple Pencil jóideje a tabletünk legjobb barátja. Nézzük, van-e olyan, amit nem tudtál róla!

Az Appe Pencil közel 5 éve érkezett meg az iPadekhez, s azóta is az egyik legtöbbet használt kiegészítője az Apple tableteknek. Ráadásul már nem csupán a csúcs-iPadek tartozéka a stylus, az első generációs Apple Pencil azóta már mindegyik kivitelben megtalálta a megfelelő társát. Igaz, az iPad Air és az iPad mini esetében csak a legújabbakkal kompatibilis.

Az iPadet használók tábora éppen emiatt két részre szakadt: a Pencilt használókra és a kézzel tapicskolókra. Ez a cikk most inkább az előbbieknek kedvez, ugyanis megpróbálok hozni pár olyan tippet, ami talán kimaradt a stylust használók eddigi mindennapjaiból. Persze ez a pro userekre, akik mindent tudnak, nem érvényes, nincsenek extra kombinációk és nem történik semmi, ha háromszor balra fordítom, meg kétszer felfelé.

1. Screenshot a Pencil segítségével

Az iPad mini kivételével mindegyik eszköz meglehetősen nagydarab, éppen ezért elég necces, ha egyszerre kell megnyomni különböző gombokat az oldalán. Szerencsére a stylus is képes arra, hogy screenshotot készítsünk vele. Ehhez két dolgot kell tenned:

  1. Érintsd a Pencilt az egyik alsó sarokba
  2. Húzd el átlósan a másik irányba

Persze elmagyarázni nehezebb, mint megcsinálni, így itt egy kis videós segédlet is a művelethez.

2. Jegyzetelj a Főképernyőre

Oké, valójában nem a Főképernyőre, ez csak egy gyorsgomb a Jegyzetekhez. Ettől még jól jöhet, ha valamit gyorsan fel kell írnunk. A teendők:

  1. Ébreszd fel a képernyőt
  2. Bökj a Pencillel a zárolt képernyőre

Mint láthatod, a bökés hatására egyből a Jegyzetek nyílik meg, ahol már hadra is foghatod a ceruzát, és nekiállhatsz az alkotásnak. Vagy a jegyzetelésnek.

3. Kézírás keresése a Jegyzetekben

iOS 11 óta a rendszer elég okos ahhoz, hogy felismerje a kézírást. Ennek köszönhetően, ha gyakran írsz kézzel a jegyzeteidben, esetleg írásos módon egészíted ki az alapvetően grafikai jellegű munkáid, akár kulcsszóra is kereshetsz bennük. Csak húzd lefelé a bal oldali részt, hogy felugorjon a keresősáv, pötyögd be a keresett szót, és kész is.

4. Digitális lenyomat készítése

Egy olyan tipp jön, mely a mindennapokban nem lesz aktuális, ennek ellenére jópofa. Ha ráteszel egy papírlapot az iPadre, majd végighúzod rajta a Pencilt, az iPad ugyanúgy képes lesz érzékelni azt. Ezek mentén, ha van egy kész rajzod, mely papír alapon van meg, könnyedén készíthetsz róla egy digitális verziót. Ehhez csak helyzed a papírt a tabletre, és rajzold át a meglévő vonalakat a stylusszal. Ráadásul az eszköz fényereje még segít is átvilágítani a papírt, és a rajta lévő rajzot.

+1 Akkukapacitás ellenőrzése

Ha valaki komolyan használja a kiegészítőt az iPad mellé, elég rosszul érheti, ha pont akkor merül le, amikor szükség lenne rá. Ráadásul magán a Pencilen nem is láthatjuk, épp hány százalék lakozik még a házban. Az iPaden viszont igen!

  1. Lapozz a Mai nap nézetre
  2. Görgess le és add hozzá az Akkumulátorok widgetet

Ezentúl pedig az összes csatlakoztatott eszközöd, tartozékod akkuállapotát láthatod majd, méghozzá egyszerre.

Persze ennél sokkal több life hack létezik, megköszönöm, ha dobsz egyet kommentben!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!