imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

4K 60 fps videófelvétel elöl-hátul az új iPhone-ban. Jöhet?


Jöhet, hát. Persze, nem azért mert enélkül nem lehetne élni, de ha lehetséges megoldani, miért ne? A HomePod szoftvere tovább árulkodott az iPhone 8-ról.

Hiába panaszkodott Tim Cook nem is olyan rég, hogy az iPhone 8 pletykák miatt kiváró álláspontra került a piac és emiatt nem úgy fogynak az iPhone 7-ek, ahogy azt szeretnék – ha később egy óvatlan lépéssel az Apple saját maga spoilerezte le a következő csúcsmodell újdonságait. Már napok óta mindenki a HomePod árulkodós szoftverével van elfoglalva, és a tudás-lábas még mindig nem ürült ki. Ma is újabb iPhone 8 részletekkel lettünk okosabbak.

Ezúttal egy beszédes kódrészletből arra következtethetünk, hogy az iPhone 8 elő- és hátlapi kamerája is képes lesz akár 4K-ban 60 fps-sel videóanyagokat rögzíteni. Azt azért nem mondanám, hogy ez úgy kellett már, mint egy falat kenyér. De törődjünk bele, hogy a 4K most a húzószó, erre izgulnak az emberek. Meg hát, ha technikailag lehetséges, akkor végülis miért hagyná ki az Apple a csúcskészülékéből?

A hátlapi kamera minősége annyira azért nem fog ugrásszerűen javulni ettől a lépéstől. Hiszen az iPhone 6s-től kezdve eddig is lehetőségünk volt 4K-s felvételeket készíteni akár 30 fpssel. Ez most felugrik 60-ra, na bumm. Az előlapi kamera ilyen mértékű felturbózása viszont már annál indokolatlanabbnak tűnik elsőre. Mégis minek oda 4K, meg 60 fps? Ha tippelnem kéne a dolognak köze lesz az ARKithez vagy az arcfelismeréshez, esetleg mindkettőhöz.

A 4K szép lassan kezd az úri huncutság kategóriából átcsúszni a teljesen megszokott hétköznapiba. Egyre több monitor és TV képes megjeleníteni ezt a minőséget (lassan az Apple TV-be is érkezik a 4K), ami indokoltá teszi, hogy így rögzítsük a videókat. Amikor az iPhone 6s-ben először élérhetővé vált a 4K-s videózás, sokan azt kifogásolták hogy boldog-boldogtalan így fogja felvenni a cicás videóit, aztán majd csodálkoznak, ha izibe’ telerakják a 16 gigás tárhelyet.

iPhone 7 Plus

Szerencsére ez, az akkor tényleg valós probléma mára (pontosabban majd szeptemberre) már nem aktuális. Egyrészt mert az Apple megduplázta az új készülékek tárhelyét, másrészt mert az iOS 11 már új, sokkal hatékonyabb tömörítési eljárásokat fog alkalmazni, melyekkel a fotók és videók csak fele annyi tárhelyet fognak felemészteni mint most.

Forrás: 9to5mac

A HomePod szoftveréből kiszivárgott információk alapján úgy tűnik, az iPhone 8 a dizájn újításokon felül a kamera terén is tartalmazni fog jelentős előrelépéseket. Ott van a kiterjesztett valóság, a biometrikus azonosítás, az „okoskamera” funkciók, most pedig ez a hír. Azért az iPhone 7-nek sincs miért szégyenkeznie ezen a téren, főleg, hogy most az árszabásuk is igencsak kedvezőre fordult.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!