imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Foxconn lopás

5 700 darab iPhone-t lopott egy Foxconnos középvezető


Kap is cserébe 10 év letöltendőt, de legalább volt pár jó éve. Tanmese arról, miért ne lopj a gyárból, aminek te vagy az egyik vezető beosztottja.

Kedves olvasók, hadd mutassam be nektek Tsai-t, a tajvani férfit. Tsai egyszerű ember volt, mégis mindig valami többre vágyott. Ambícióinak, és határokat nem ismerő munkabírásának köszönhetően a Foxconn iPhone-okat összeszerelő gyárában kapott menedzseri munkát. Nem ám valami melós, tizenkétórázós, éhbérért dolgozós szivatást, hanem nagybetűs senior MENEDZSERIT! Nyolc emberért volt felelős egy személyben, és az iPhone-ok tesztelése volt a feladatuk. De, mint mondtam Tsai nagyravágyó volt. Nagyon nagyra. Úgy gondolta, ez még nem a csúcs, itt még nem halhat meg, ennél több kell. Kiagyalta hát a mestertervet: lopni fog.

Foxconn lopás

Politikai berkeken kívül ez keveseknek vált még be igazán, de Tsai hitt benne, hogy ő más, mint a többi piti tolvaj. Ő egy lángelme, a tolvajok fejedelme. Csodálatos lényeglátó képességével meglátta a rést a rendszerben. Azokat a készülékeket, amiket ők vizsgáltak direkt tesztelésre szánták. Emiatt nem voltak olyan szigorúan számon tartva, mint az eladásra szánt termékek. Mi több, ezek jelentős része amúgy is leselejtezésre került volna, miután a tesztek lezajlottak.

Tsai pedig nem csak ravasz, de környezettudatos is volt. Nem nézhette tétlenül, ahogy kukába vágják a drága portékát, aminek gyártásához az üzem rengeteg károsanyagot bocsátott ki a levegőbe. Úgy gondolta, lép egy Robin Hoodosat, és nem csak a világgal, de saját magával is jót tesz.

Fogott hát úgy durván ötezer-hétszáz darab, jórészt iPhone 5 és 5s típusú készüléket és hazavitte. De nem ám azért, hogy megtartsa magának. Tsai egy rendes ember volt, másoknak is szeretett volna adni az örömből. Így jóárasítva szépen apránként eladta őket. Nem volt mohó, az egészből mindössze másfél millió dollárocskányit tartott meg magának, de azt is csak a nyugdíjas évekre. Azt sajnálta csak igazán, hogy nem adózhatott a bevétel után, de idővel még ezen is túltette magát.

Foxconn

Sajnos a szívmelengető történet rossz véget ért. Egy belső ellenőrzés során kiderült a turpisság, de ahelyett, hogy nemes céljait megdicsérték volna, mit ad Isten letartóztatták. Szegény Tsainak most főhet a feje, hiszen 10 év börtönnel riogatják. De pánikra semmi ok.

Egy ilyen mesterelme, biztosan seperc alatt kitalál majd egy hasonlóan ötletes szökési tervet is…

TL;DR: ne lopj!

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!