imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5 év után itt az új Office Mac-re, ingyen letölhető


Nem mondanánk, hogy elsiették a Mac-es Office frissítését, de a legutolsó, 2011-es verzió után idén végre új verzióval jelentkezik a Microsoft. Az Office 2016 for Mac csomag tesztverziója már ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról.

Az elmúlt évtizedben a Microsoft valahogy nem tudott lépést tartani saját magával, és csúnyán elhanyagolta a Mac-es felhasználókat. 2011 óta nem is érkezett komolyabb frissítés az Office programcsomaghoz, de úgy tűnik, a Satya Nadella vezetése alatt észlelt pozitív változás hatása a Mac-es Office-ra is érvényes, és idén végre megkapjuk a friss Office-t Mac-re.

Az iOS-es Office verzióval ellentétben Mac-en továbbra is fizetnünk kell majd a telepítésért, de amíg a végleges verziókkal elkészülnek a fejlesztők, ingyen használhatjuk a tesztverziót, amit már most letölthetünk a Microsoft weboldaláról. Legalábbis elvileg, nekem ugyanis tegnap este óta nem sikerült hozzájutnom a programhoz egyik böngészővel sem, valami hiba miatt mindig elakad a letöltés. Reméljük, hogy csak átmeneti szerverhiba okozza a problémát, minden esetre a vállalkozó kedvűek ezen a címen próbálkozhatnak.

Word 2016

A 2016-os verzió kezelőfelülete egyébként nem egészen egyezik meg a Windows-os megfelelőjével, itt a klasszikus eszköztárak és a modern szalagos (ribbon) felület keverékével találkozunk majd. A Microsoft ígérete szerint az új verzióban már teljes értékű Retina támogatást kapunk, és a programokban teljesképernyős nézet is elérhető. A programokat egyébként a gyorabb működés érdekében teljesen újra is írták a Cocoa framework használatával.

Excel 2016

Integrálták a OneDrive szolgáltatást is, így a Microsoft saját felhőszolgáltatását kényelmesen használhatjuk Office dokumentumaink tárolására, viszont az OS X automatikus mentés funkciója nem működik majd a programokkal, a Microsoft állítása szerint a OneDrive integráció és az automatikus mentés nem igazán fért meg egymás mellett. Az viszont mindenképpen örvendetes, hogy a frissítés után a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzés is működni fog a Wordben (legalábbis Rednek a hu_HU.dic fájl manuális kitallózásával sikerült belőnie).

PowerPoint 2016

Összességében jó látni, hogy a Microsoft végre komolyabban foglalkozik a Mac-es felhasználókkal, és bár egyelőre nem zökkenőmentes az indulás, bízunk benne, hogy végül egy jól használható és korszerű Office verziót használhatunk majd Mac-en. Legalábbis aki szeretne, ami engem illet, egyelőre biztosan maradok az iWorknél.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!