imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5 frissítés, ami az októberi Keynote-ból kimaradt


Az elmúlt évek legizgalmasabb Keynote-ja sem volt elég, hogy a paletta minden öregedő modelljét frissítse az Apple. De melyik fáj igazán?

A mai sajtót szemezgetve szembejött velem egy érdekes gyűjtés. Chance Miller a 9to5Mac-nél összeszedte, milyen termékeket hiányolt a legutóbbi, amúgy kifejezetten izgalmasra és új termékekben (relatív) gazdagra sikerült Keynote-ból. Érdekes, de nem mindenben tudok vele egyetérteni.

Mivel az elmúlt hetekben a szerkesztőségben és az iSTYLE-osokkal is rengeteget beszélgettünk erről, jöjjenek a saját kiegészítések és vélemények hozzá. Indulásból ugranám is az egyik pontot: kivenném a Watch és az EKG app kérdéskörét, mert az mire Európába ér és elfogadják az országok hatóságai… már Apple Pay-jel fogunk fizetni mi is. :)

2. iMac ráncfelvarrás

Hamár annyira fontos a Mac vonal (az!!!), akkor igazán jehetett volna egy frissítés iMac fronton is. Nem gondolok semmi extrára, de ha minden spec megkapná az SSD háttértárat alapból és csak egy kicsivel izmosítanánk rajta, már boldogak lennénk.

Na jó, ennél azért újabb iMacek is elérhetők a kínálatban…

Őszintén szólva nagyon bíztam benne, hogy akár a Keynote alatt vagy után érkezni fog egy csendes iMac frissítés. Persze nincs kizárva, hogy a napokban még befut, de azért erre már decemberben elég minimális az esély, így ez most inkább jövőre várható. Addig viszont jelen állapotok szerint akinek erőmű kell és ki tudja fizetni, annak iMac Pro, a többieknek meg inkább az új Mac Mini + kiegészítők az optimális megoldás.

3. AirPods 2 és AirPower

Azért így együtt, mert itt a lényeg a vezetéknélküli töltés. Az AirPods önmagában egy fantasztikus termék, és jelenleg égető szükségét nem érzem a fejlesztésnek (erről kicsit később részletesebben is írok), ám a vezetéknélküli töltéses verziót már egy ideje rebesgetik megbízható források. Az AirPowert meg nem kell részleteznem: megmutatták, bejelentették, aztán semmi.

Mindeközben az iPhone X óta már ott van az iPhone-okban a vezetéknélküli töltés opciója, ám hivatalos Apple termékkel nem lehet tölteni… Itt valami nagyon félremehetett az osztályon. Nem tudom, hány mérnöknek okoz álmatlan éjszakákat, de jogos az elvárás, hogy lépjenek.

Vajon várnunk kell tavaszig? Az AirPods 2 esetében már elég sok mindent olvashattunk, de legutóbbi hírünk most biztosnak tűnik. Az alapján pedig még valahogy beférhetne az indulás decemberben. Az USA-ban. Az első indulása alapján pedig itthon abból nekünk sokára jutna, úgyhogy erre én nem alapozok, veszek is még egyet idén.

4. Macbook frissítés

Ez egy érdekes pont. Nem kérdés, hogy a 12”-os Retina MacBook könnyen megelőzte korát (ti. ez volt a szlogenje). Kicsike, színes, USB-C-s, de nekem például nagyon nem kéne. Ráadásul az Apple forgalmazóknak egyre nagyobb fejfájást okoz a logisztika, mert jönnek új termékek, új színekben, több opcióval, a régiek meg maradnak. A korábban megszokott szűk paletta túlságosan szélesre duzzadt, amiből elképesztő feladat jól menedzselni az aktuális készletet.

2016-ban az volt a színpadon kimondott terv, hogy az alap 13”-os MacBook Pro lesz az Air utódja, az megy a levesbe, és akkor akár mehetne vele a 12”-es is (ezt már mi tettük hozzá). De maradt minden. Jött az új Air, ami már van arany színben is, hasznlhatóbb, de nem tolakodó méretben, hasonló tömeggel, hasonló portokkal, árban meg még jobb is. Ezek alapján pedig tényleg itt lenne az ideje pápát inteni a legutóbb 2017-ben frissített Retina MacBooknak. Meg a régi Airnek. Meg az egyik 13”-os Prónak. Meg… Na, de ez megint messzire visz, hirtelen elég lenne ennyi is.

Szóval az ötből négy pont lett, de ez mégis öt, érted. Neked melyik terméknél hiányzik egy apróbb (vagy akár nagyobb) ráncfelvarrás?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!