imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

5 hasznos iPhone shortcut a mindennapokra


Fedezd fel a mindennapi feladataid automatizálásában és irányításában rejlő kiváló lehetőségeket iPhone-on és iPaden. A Shortcuts alkalmazás használatával szerencsére időt és energiát is spórolhatsz. A következőkben bemutatjuk a leghasznossabb parancsokat, melyek biztosan neked is jól jönnek majd a szürke hétköznapok során.

Az egyik legjobb dolog a Shortcuts alkalmazásban voltaképp az, hogy nem kell a saját parancsok létrehozásával bajlódnod. Nyugodtan választhatsz tetszőleges shortcutokat az alkalmazás Galériájából, de számos online forrásból is kiválogathatod a letölteni kívánt parancsokat. Ráadásul nem kell programozó ambíciókkal rendelkezned ahhoz, hogy módosításokat hajts végre egy már létező shortcuton, vagy kreálj egy teljesen újat a 300 előre beépített tevékenység segítségével.

Egyedül annyit kell tenned, hogy rákattintasz a lent felsorolt címek egyikére az iPhone-odon és “Parancs letöltése” gombra koppintva letöltöd a kívánt a shortcutot.

Indítsd el a kedvenc lejátszási listádat egyetlen koppintással

A reggeli futás vagy edzés közben te is szinte mindig ugyanazokat a zenéket hallgatod? Ahelyett, hogy minden egyes alkalomkor megnyitnád az iTunest, az Apple Music alkalmazást vagy az Apple Watch készülékedet bütykölnéd, indítsd el a kedvenc workout lejátszási listádat egyetlen koppintással. Töltsd le a “Lista lejátszása” parancsot, engedélyezd a hozzáférést a könyvtáradhoz és csináld meg a testreszabást tetszésed szerint. Válassz egy azonnal lejátszandó listát vagy állítsd be a shortcutot úgy, hogy mindig ki tudd választani melyik listát szeretnéd épp lejátszani. Ráadásként még a keverés és az ismétlés funkciókat is előre beállíthatod.

Tudasd másokkal, ha késel egy eseményről

Ha te is a rendszeresen késők táborát erősíted, ezzel a paranccsal mindenképp megspórolsz egy kis időt, amit a késésről szóló üzenetek pötyögésére szánnál. Miután letöltötted a parancsot, kiválasztja a legközelebbi eseményt a naptáradból, amiről előre láthatóan késni fogsz és készít egy automatikus üzenetet a következő alapértelmezett szöveggel: “Kissé késésben vagyok!  XY időn belül odaérek”. Példaként, ha egy baráti ebédről fogsz előreláthatóan elkésni, a szöveg valószínűleg így fog kinézni: “Kissé késésben vagyok a közös ebédről. 20 percen belül ott leszek.” Természetesen számos módon testreszabhatod ezt a parancsot is – változtasd meg az üzenet szövegét, válaszd ki az érintett eseményeket, adj meg előre kontaktokat az Üzenet küldése mezőhöz és válaszd ki az appot amivel az üzenetet szeretnéd küldeni.

”Ne zavarjanak” időzítő

A “Ne zavarjanak” módot rendkívül könnyedén be lehet kapcsolni a Vezérlőközpontban, azonban néha előfordulhat, hogy elfelejtjük kikapcsolni, ennek következményeként pedig lemaradhatunk néhány fontos hívásról vagy üzenetről. Szerencsére létezik egy igazán hasznos időzítő a “Ne zavarjanak” funkcióhoz, ami garantálja számodra, hogy az előbb említett incidensek sosem fordulnak többé elő. Csak töltsd le a parancsot és importáld a Shortcuts könyvtáradba. A parancs futtatása közben kapsz egy értesítést, majd be kell állítanod, hogy hány percig vagy óráig szeretnéd aktívan használni a “Ne zavarjanak” funkciót. Pötyögd be a kívánt számot, nyomj a készre és már mehetsz is az esti színházi előadásra vagy a következő meetingre. Ha a megadott idő előtt szeretnéd kikapcsolni a “Ne zavarjanak” funkciót, a Vezérlőközponton keresztül próbálkozz.

Emlékeztess a munkahelyen

Tudtad, hogy az Emlékeztetők alkalmazás lehetővé teszi, hogy egy adott emlékeztetőt egy adott helyszínnel párosíts? Alapjáraton a folyamat korántsem gyors, főleg ha manuálisan szeretnéd megoldani. Azonban erre is létezik egy szuper kis parancs – csak a munkahelyed, otthonod vagy egyéb olyan helyszín címét kell megadnod, amihez egy emlékeztetőt szeretnél párosítani. Ezután bármelyik emlékeztető amit a paranccsal hoztál létre, jelezni fog az előre megadott helyszínen. Jó ha tudod, hogy nem csak a munkahelyedet vagy a lakóhelyedet adhatod meg címként. Arra is használhatod, hogy a parancs elküldje a bevásárló listádat, abban a pillanatban, hogy beléptél a drogériába.

Készítsd el a saját gyorstárcsázó menüdet

Ha általában mindig ugyanazt a pár embert szoktad hívni, a Gyorstárcsázás parancs segítségével létre is hozhatsz egy widgetet ezekből a kontaktokból a Ma nézetben. Amennyiben egynél több kontaktot is hozzá szeretnél adni a parancshoz, egy koppintással tudsz majd válogatni közöttük. Valójában itt nem igazán van mit testreszabni, de ettől függetlenül ez egy igazán hasznos parancs és rengeteg időt spórolhatsz meg vele.

További parancsokért látogasd meg a Shortcuts alkalmazás Könyvtárát, vagy böngéssz az online lehetőségek közül: shortcutsgallery.com, https://www.reddit.com/r/shortcuts

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!