imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5 hasznos tipp az új iPad Pródhoz


Te is beleszerettél az új iPad Pro valamelyikébe? Mi több, be is szereztél egyet magadnak? Akkor most adunk hozzá pár hasznos trükköt!

Az alábbi trükkök egy része működik másfajta iPaddel is, nem kell hozzájuk feltétlen a legújabb iPad Prók valamelyike; illetve lesznek köztük olyanok, amikről már írtunk, de az új tulajok nem feltétlen tudnak róla.

iPhone töltése iPaddel

Az új iPadek USB-C csatlakozóval érkeznek Lightning helyett. Ennek a változtatásnak pedig egy rakat áldása van. Például rákötheted a tabletet egy monitorra, összekötheted a fényképezőgéped az iPaddel, vagy a kedvencünk: akár fel is töltheted az iPhone-odat. Ehhez persze kelleni fog egy USB-C –. Lightning csatlakozó is.

Apple Pencil 2 gesztusok

Az új Apple Pencil egyik szuper újdonsága, hogy hasonlóan az AirPods-hoz, dupla tappintásra különböző műveletek elvégzésére képes. Még nagyobb királyság, hogy ezeket testre is szabhatjuk. Látogassunk el a Beállítások Apple Pencil menüpontjába, és válasszuk ki a felsorolt lehetőségek közül azt, amelyik a leghasznosabb számunkra.

Kurzormozgatás

A kurzormozgatás minden szöveges dokumentum szerkesztésének egyik legkritikusabb része, ami érintőképernyőn nem szokott a legkényelmesebb feladat lenni. A 3D Touch hiánya sem segít a helyzeten, igaz, az iOS 12 óta a Space hosszan lenyomása is kiváltja a műveletet. Az iPadeken viszont van egy másik opciónk is: tartsd rajta két ujjad a képernyőn, majd mozgasd el őket abba az irányba, amerre a kurzort mozgatnád. Magic!

Space to Wake

A 2018-as iPad modellek egyik király újdonsága, hogy az Apple-féle Smart Keyboard egy mozdulattal felpattintható rájuk. Hasonlóan király az a kényelmi trükk is, hogyha ezen (vagy más külső billentyűzeten) duplán nyomsz a Space gombra, akkor a tablet automatikusan felébreszti a kijelzőt és elindítja a Face ID-s azonosítást. Ez a gesztus jelentősen fel tudja gyorsítani a belépést a tabletbe.

Speciális karakterek

Virtuális billentyűzeten gépelni nem egy leányálom. Külön macera szokott lenni a speciális karakterek bevitele. Az iPad billentyűzetén a felső numerikus sávon egyben a leggyakoribb speciális karakterek is megtalálhatók, amelyeket a Shift lenyomásával hívhatunk elő. Van azonban egy ennél is kényelmesebb megoldás: egyszerűen csak csúsztasd lefelé az ujjad az adott karaktert takaró billentyűn és tadam: szám helyett a speciális karakter fog megjelenni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!