imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5 lifehack az iPhone-odon


Szerencsére az iOS felhasználóbarát tulajdonságainak köszönhetően az új iPhone-osok is hamar ráismernek a rendszerben megbújó apróságokra, amik megkönnyítik az életüket. Ám néha mégis akad néhány olyan, amit csak a véletleneknek köszönhetően veszünk észre. Következzen tehát 5 olyan dolog, amit nem biztos, hogy ismertél az iPhone-odon – és ha mégis, újra hallani róluk sose árt.

A dupla szóköz

Talán nincs olyan ember, aki ne ismerné, minden esetre az biztos, hogy a dupla szóköz az egyik legalapvetőbb lifehack iPhone-on. Abban az esetben, ha nem tudnád, miről van szó: a dupla szóköz automatikusan kitesz a mondatvégi pontot. Abszolúte az egyik kedvenc kényelmi funkcióm, ha valami, hát ez tényleg megkönnyíti az iPhone-on való pötyörészést.

Piszkozat azonnali megjelenítése

Bevallom, nem szeretem a Mail alkalmazást, és nem is használom, mióta rend van a Gmail iPhone-os appjának háza táján. Különben is, ezer más e-mail kliens létezik még. Azonban van egy varázslatos funkció, amiben verhetetlen a gyári változat. Senkinek nem újdonság, hogy az alsó sarokban lévő toll szimbólummal tudunk új levélbe kezdeni, arra viszont csak hosszú évek tudatlansága után figyeltem fel, hogy ha hosszan lenyomva tartjuk, akkor a legutolsó mentett piszkozatot folytathatjuk.

Teremtés egy érintéssel

Ugye ismerős, amikor gépelés közben állandóan a betűkészletről az írásjeleket és számokat tartalmazó felületre kell váltani? Rányomok az 123 billenytűre, aztán rákoppintok valamelyik karakterre és újra rá kell böknöm a bal alsó gombra. Nos, ez egy koppintással is kivitelezhető, egész egyszerűen tartsd lenyomva a gombot, húzd az ujjad a kívánt karakterre, majd engedd el, és a billentyűzet visszavált a betűkre.

Gépelés visszavonása

Feltűnt, hogy néha ez azt üzenetet írja ki a telefonod a buszon, a villamoson vagy amikor az ágyban fekve pötyörészel? Nem véletlen, hiszen rázással visszavonható a gépelés. Ha beírsz valamit, amit egy az egyben szeretnél törölni, akkor normál esetben addig kell nyomni a backspace-t, amíg görcsbe nem áll az ujjad vagy az egészet ki kell jelölni és törölni. Egy határozott rázással mindezt nem kell megtenned.

Egyedi rezgések beállítása

Nem tudom, nektek feltűnt-e, de nagyon ritka manapság, hogy valakinek megcsörren a telefonja egy járművön vagy egy közösségi helyzetben. A többség rezgőre állítja, vagy be van dugva a füle és azon át hallja az értesítéseket és a bejövő hívásokat. Előbbivel csak az a gond, hogy rezgőre állítva ugyanúgy rezeg az iMessage, a Mail, a Twitter vagy a Facebook posztokról kapott értesítés. Pedig ezen könnyen lehet változtatni a Beállítások > Hangok és haptikus menüpont alatt. Ha például az Új postára nyomok, akkor átállíthatom a rezgés fajtáját, sőt, egyéni rezgést is rögzíteni lehet. Ez a funkció abszolút favoritom, de sajnos nem minden appnál alkalmazható ez a módszer.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!