imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5 módszer a fájlok elérési útvonalának másolására Macen


Akár világít az alma a Maceden, akár nem: minden nap tanulhatsz valami újat ami gördülékenyebbé teszi a munkát. Nézzük azt az 5 módszert, amit nap mint nap használunk az elérési útvonalak kopírozására.

Nagyon sok szempontból szeretek Macen dolgozni, ugyanakkor néhány apróság kevésbé van szem előtt, aminek az előcsalogatása rutinosabb felhasználót kíván. Így van ez az elérési útvonalakkal, szerencsére több nagyon gyors módszer is létezik ennek kiküszöbölésére.

1. Infó ablak

Az egyik leglogikusabb módszer az infó ablakot előhívni. Jobb katt, vagy két ujjas kattintás a trackpaden » Infó megjelenítése opció. Ebben az ablakban minden lényeges tudnivalót megtalálunk az adott fájlról, így az elérési útját is.

2. Terminál varázslat

A drag ’n drop kedvelőinek a legegyszerűbb bedobni egy Terminál ablakba a doksit, főleg ha az már megvan nyitni. Ezt követően már másolhatjuk is az útvonalat.

3. Mappába ugrás

A Shift + Command + G kombóval hozhatjuk elő a mappához ugrás funkciót. Ha egy másik Finder ablakból behúzúnk egy fájlt, akkor innen is kimásolhatjuk az elérését.

4. Hot key

A gyorsbillentyűket ismerőknek külön tanusítványt adnék tudásukról, hiszen nagyon hasznos dolgokat lehet velük művelni, legyen szó bármilyen operációs rendszerről vagy programról. Ha jobb klikkelsz a fájlodon, majd lenyomva tartod az Option billentyűt, akkor megjelenik a másolás útvonalnévként lehetőség. Így még a másolás kombót is megspórolhatod.

 

5. Automator

Akármit, akárhogyan csináltál eddig arra biztos, hogy az Automatorban találsz egy jobb megoldást. Ezzel a pofás kis programmal sok mindent ki lehet ügyeskedni, így ezt is. Indítsuk el, készítsünk egy új doksit, válasszuk a Szolgáltatások opciót és keressünk rá a Másolás vágólapra parancsra. Kijelölésnek adjuk meg a Fájlok vagy mappák lehetőséget és engedélyezzük a Finder alkalmazásra. Mentsük el. Innentől kezdve ha jobb klikket nyomsz a fájlokra, akkor ez a parancs automatikusan elérhető lesz.

Szerintünk ezzel az 5 módszerrel lehet a leggyorsabban másolni egy fájl útvonalát, de a lista nem teljes. Ti melyiket használjátok?

Apropó, ha már Mac és éppen új gépre lenne szükséged a 0% THM-es akció keretében már havi 12495 forintért is a tiéd lehet például egy szuper könnyű, bitang aksi, nagyon szeretem MacBook Air!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!