imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

5 nanométeres processzorokkal jöhetnek a jövő évi 5G-s iPhone-ok


A Nikkei legutóbbi riportja alapján a jövő évben bemutatásra kerülő iPhone-ok már tartalmazni fogják az 5G-s technológiához szükséges hardvert a Qualcomm X55 5G-s modem személyében, valamint 5 nm-es csíkszélességű lapkákkal dolgozhatnak. 

A modem az Apple legújabb – valószínűsíthetően A14 Bionic névre keresztelt – chipsetjével állna párba, mely már az új 5 nanométeres technológiával készülne. Nem ez az első alkalom, hogy hasonló híreket hallunk az 5G bevezetéséről. Sőt, az is felröppent már, hogy a vállalat maga gyártaná a megfelelő modulokat, végtére is felvásárolták az Intel okostelefon részlegének nagy részét.

Mindhárom új iPhone-ba már bekerülhetnek a legfejlettebb, X55 néven ismert 5G-s modem chipek, melyeket az egyesült államokbeli illetőségű Qualcomm gyárt. A chip sokkal gyorsabb letöltést tenne lehetővé a felhasználók számára.

Azonban mivel az év során sikerült a két vállalatnak rendeznie a jogi nézeteltéréseit, az Apple most mégis a Qualcomm mellett tehette le a voksát. A fáma arról is szól, hogy a vállalat a 7 nm-es csíkszélességről 5 nm-re ugrana előre, csak úgy mint a rivális Huawei, akik szintén dolgoznak a saját technológiájukon.

Az új iPhone-ok megkaphatják a legújabb, A14 névre hallgató processzorait, melyek a legfejlettebb 5 nanométeres technológiával készülnek a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. által.

Az 5G-s kapcsolaton kívül további újításként még érkezhet a kijelzőbe ültetett ujjlenyomatolvasó is és az sem utolsó, hogy 2017 óta most először újulhat meg az Apple zászlóshajóként forgalmazott iPhone X-szériájának designja, hogy az SE 2 pletykákat már el se kezdjük sorolni…

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!