imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

5 szuper alkalmazás, amivel helyet szabadíthatsz fel az iPhone-odon


Hányszor fordult már elő veled, hogy amikor le akartad volna tölteni azt a menő új alkalmazást az iPhone-odra, egy felugró ablak jelezte, hogy sajnos nincs elég tárhelyed? Ha túlságosan is ismerős a helyzet, próbáld ki az alábbi tisztító alkalmazások bármelyikét, hogy megszabadulhass a felesleges fájloktól és felszabadíthass egy kis helyet a készülékeden.

Mivel gyakorlatilag éjt nappallá téve, állandóan használod, a munkától elkezdve a szórakozáson, kommunikáción át a kreatív feladatok elvégzéséig, az iPhone-od igazán megérdemel egy kis nagytakarítást néha. Ha megtelt a tárhelyed és a készüléked teljesítménye már nem olyan, mint fénykorában, itt az ideje, hogy neki kezdj a takarításnak.

A megtelt tárhelyért a legtöbb esetben a felhalmozódott szemét, duplikált fotók, felesleges videók, sütik, cachek, backupolt bejelentkezési adatok és egyéb jelentéktelen fájlok a hibásak. Kezdd azzal, hogy kitörlöd a régi képeket és a nem használt alkalmazásokat, csökkentsd az Egyéb tárhely méretét és töröld ki a Dokumentumokat és adatokat az alkalmazásaidból. Egy másik lépés amit megtehetsz a tárhely felszabadítás és a teljesítmény optimalizálása érdekében az, hogy letöltöd az alul felsorolt appok valamelyikét.

Tölts el egy hatákonyságnövelő alkalmazást

Számos olyan alkalmazást találsz az App Store-ban, melyek segítségével megszabadulhatsz a nem kívánt fájloktól. Ezek az úgynevezett tisztító appok kiszűrik a gyanús tartalmakat az iOS készülékedből és villámgyorsan eltávolítják őket, neked pedig tengernyi időt spórolnak ezzel. Töltsd le őket közvetlenül az iPhone-odra (vagy iMyfone Umate nevűt appot a Macedre és aztán csatlakoztasd az iPhone-nal) és hagyd, hogy megkezdjék a mágikus tisztítást.

Clean Doctor

A Clean Doctor egy all-in-one tisztító és hatékonyságnövelő alkalmazás, ami ingyen letölthető iPhone-ra, iPadre és Macre. Rendkívül hatékony, mégis egyszerű a használata. Az alkalmazással eltávolíthatod a duplikált fotókat és videókat, a nagyméretű videókat, a duplikált és hiányos kontaktokat, clipboard tartalmakat, spameket és hirdetéseket a Naptár alkalmazásban és még sok mást. Ráadásul a Clean Doctor még egy biztonsági funkcióval is szolgál – rejtett módban jeleníti meg a privát fotóidat, hogy távol tartsa azokat az illetéktelenektől.

Phone Cleaner, iPhone-ra és iPadre

Ez az alkalmazás kiválóan optimalizálja a tárhelyedet és fel is szabadít egy csomót. Négy alapmódot lát el: 1. fájlok szelektálása méret szeint; 2. fájlok szelektálása speciális szűrőkkel – típus, méret, létrehozás dátuma és még sok más alapján; 3. duplikált és hasonló fotók szelektálása a galériádban; 4. webtisztítás – hogy mindig naprakész legyen a böngésződ. Az előbb felsorolt négy mód segítségével villámgyorsan rendszerezheted a médiafájlokat, és elbúcsúzhatsz azoktól, melyekre nincs többé szükséged. A legújabb funkciók között pedig megtalálhatod a kontaktok és emlékeztetők szelektálását is. Mi másra vágyhatnál? A teljes verzió 699 Ft-ba kerül az App Store-ban.

Gemini Photos

Ha szinte már kényszeres fotósnak érzed magad, és az iPhone fotó könyvtárad telis-tele van képekkel, lehet, hogy nem ártana törölnöd párat. Töltsd le a Gemini Photos nevű alkalmazást, ha ki szeretnéd szelektálni a felesleges képeidet és nem akarod, hogy többé feleslegesen foglalják a tárhelyedet. Az alkalmazás természetesen kijelöli neked a jó fotókat, amiket érdemes lehet megtartanod, ráadásul a nem túl jókra is felhívja a figyelmedet (screenshotok, szöveges fotók, stb).

Ha a Gemini Photost használod, héhány koppintással ki is szelektálhatod az egész fotó könyvtáradat. Az alkalmazás ráadásul egy olyan hasznod funkciót is kínál, amit az iOS nem: lehetővé teszi, hogy egyszerre kitöröld az egész fotó könyvtáradat. Töltsd le az alkalmazást ingyenesen az App Store-ból, ha bejön, akko pedig válthatsz havi vagy éves előfizetésre (ebben az esetben érhető el a hasonló fotók törlése opció).

Cleaner Pro

Gondoltál már valaha arra, hogy mondjuk kitöröld az egész telefonkönyvedet? Nos, hogy őszinte legyek, nekem nem fordult meg a fejemben, egészen addig, amíg nem találkoztam ezzel a szuperhasznos alkalmazással. Elöljáróban annyit elárulok, hogy a Cleaner Pro végre elhozta a békét és a rendet a telefonkönyvembe. Ez a rendkívül hatékony és egyszerűen használható alkalmazás megtalálja és egyesíti a duplikált kontaktokat, a hasonló név alatt futó kontaktokat, valamint a duplikált telefonszámokat és e-mail címeket.

Ráadásul azokat a kontaktokat is eltávolítja, melyeket név vagy telefonszám nélkül mentettél el. A Cleaner Pro használatával könnyedén backupolhatod a kontaktjaidat és emailbe, Google Drive-ba vagy Dropboxba exportálhatod őket. Az alkalmazás ingyenes, de ha kedveled a kontaktok automatikus backupját, akkor fizess elő évi 3 490 Ft-ért.

iMyfone Umate for Mac

Ha tényleg komolyan veszed a nagytakarítást, egy pró szintű appot ajánlunk neked. Az iMyfone Umate nevű alkalmazás több mint 25 elemzési technikát és technológiát alkalmaz, annak érdekében, hogy nagyjából 30 különböző féle szemétnek tuljdonított fájlt tudjon detektálni a készülékeden. Megszabadít az ideiglenes fájloktól, alkalmazás cachektől, sütiktől és a felesleges bejelentkezési adatoktól.

Ráadásul még a különböző appok által használt duplikált képfájlokat is megtalálja, szkenneli az 5 megabájtnál nagyobb fájlokat és hatékony veszteségmentes tömörítést is biztosít a képek számára, ezáltal pedig a lábnyomukat nagyjából 75%-kal lecsökkenti. Továbbá biztonságos módon törölheted az összes felesleges fájlodat. Az iMyfone Umate egy Macre fejlesztett alkalmazás – töltsd le az ingyenes próbaverziót a Macedre, és engedd, hogy hozzáférjen az iPhone-odhoz egy gyors felmérés erejéig.

A monitorozás az alkalmazás elárulja, hogy mennyi helyet tudsz megtakarítani az iMyfone Umate segítségével, és egyből fel is ajánlja a pár ingyenesen elérhető tisztítási lehetőséget. Ha sikerült meggyőznünk, vásárold meg a kvázi életreszóló standard előfizetésedet közel 20 dollárért.

Te gyakran tisztítgatod az iPhone-odat vagy az iPadedet? Oszd meg velünk a kedvenc trükkjeidet és alkalmazásaidat!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!