imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5 új játékkal jön a Sony iOS-re


A japán játékóriás sem akar lemaradni az okostelefonos játékok egyre nagyobb piacáról. A bejelentés pont egybeesett Tim Cook japán látogatásával.

Az utóbbi évek tendenciái azt mutatják, hogy időnk nagy részét már nem a számítógép előtt ülve töltjük, helyette a telefonunkat nyomkodjuk. Így persze az évek során a játékipar is jelentősen átformálódott. Különösen nagy szerepet kaptak főleg a free-to-play és az ingyenes játékok, amivel utazás közben vagy unott perceinkben játszunk. Ugyan a konzolok és a számítógépes játékok ipara még mindig óriási biznisz, de nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 2020-ra a Föld népességének 70%-a okostelefonnal járkál majd a kezében.

iPhone gaming

Tehát nem kérdéses, óriási tömeget szólít meg a mobiljátékok piaca. Ezt felismervén pár éve a klasszikus játékokat gyártó cégek is szeretnének maguknak egy szeletet ebből a hatalmas tortából. Persze a legnagyobbak egy része már régóta képviselteti magát, mint például az EA Games, Square Enix, Blizzard vagy a Ubisoft. Az idei keynote-on a Nintendo bemutatta a Super Mario Bros iOS exkluzív játékát, a Mario Runt, ami még idén decemberben meg is érkezik. Őket követte most a Sony, akik bejelentették, hogy 5 új játékot terveznek kiadni iOS és Android platformokra a jövőben egészen 2018 közepéig.

Sony

A Sony és a Nintendo bejelentései nem meglepőek, hiszen mind a két cég nagyot bukott az évek során, mialatt az Apple szépen ráhasalt a piacra, mint az iPod kultusz idején a zeneiparra. A Sony nagy reményeket fűzött a 2011-ben bemutatott Playstation Vita nevű hordozható játékkonzolhoz, azonban az iPadek hatalma elsöpörte a portable konzolok piacát. A PS Vita-t a Nintendo 3DS követte. Eközben eltelt 5 év, és a mai tabletek teljesítményei a laptopokéval vetekszenek, így teljes mértékben kitisztult a kép. Aki versenyben akar maradni, annak lépnie kell.

Mario Run

Az Apple ezalatt továbbra is aktívan folytatja távol-keleti üzletpolitikáját. Gombamód nőnek ki a földből új Apple Store-ok, illetve új fejlesztő központok. Legutóbb például Tim Cook, az Apple CEO-ja a japán miniszterelnökkel találkozott, hogy tárgyalásokat folytassanak az idén decemberben Yokohamában átadandó kutatási és fejlesztési létesítmény kapcsán.

A jövőről és arról beszélgettünk, hogy milyen nagyszerű dolgokat fogunk együtt csinálni. Megosztottam Abe miniszterelnök úrral az Apple Japán iránt érzett szeretetét, és kifejeztem, hogy mennyire is fontos nekünk ez az ország.

tim-cook-nintendo-hq-miyamoto-super-mario-run-october-2016

Közvetlen a találkozó előtt Cook egyébként járt a Nintendo központjába is, ahol Shigeru Miyamoto-val egyeztetett a Mario Runról és a szoros együttműködésükről. A Sony úgy látszik, talán hátrányban van jelenleg a Nintendo-val szemben. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy rendelkezik elég ikonikus játékcímmel ahhoz, hogy felérjen a Super Mario vagy Pacman féle történelmi jelentőségű játékokhoz. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a Sonytól érkező játékok nem követik a Square Enix 15-20 dolláros árazását.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!