imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

50 000 MacBookot vesz az IBM


Az IBM alkalmazottjai jövőhét csütörtökön választhatnak a MacBook Pro, MacBook Air vagy tetszőleges operációs rendszert futtató számítógépek közül, hogy mivel szeretnék az újonnan kialakított munkaasztalukat kiegészíteni. Az IBM ugyanis most újítja fel a dolgozók egy részének a munkaállomását, de újakat is telepít a cég még idén.

Természetesen minden gép már az átvételkor elő lesz telepítve a szükséges szoftverekkel, legyen szó akár a VPN, akár a biztonsági programokról. Emellett persze a dolgozók kapnak irodai szoftvereket is, hogy már az átvétel napján használni tudják a kézhez kapott gépeket. A döntés valószínűleg azért született, mert az IBM dolgozói közül körülbelül 15 000 ember jelenleg is Mac asztali számítógépet használ, a cég hozd a sajátod” programja miatt. Előreláthatóan nagyjából 50 000 MacBook érkezik az IBM-hez 2015 végéig bezáróan. Ezáltal az IBM lenne – az Apple után – a világon a legnagyobb Mac eszközparkjával rendelkező cég. A szemfülesebbek már korábban értesülhettek  a hírről néhány IBM dolgozó twitter oldalán.

Az új gépekhez tanfolyamokat is kapnak az alkalmazottak, hogy a gépek kezelését teljes mértékig elsajátítsák. Ezeket a tanfolyamokat az Apple által használt tanmenet alapján fogják felépíteni, hiszen az Apple tanfolyama már többször is bevált korábban. A két cég együttműködése egyébként tavaly júliusban kezdődött, amikor a MobilFirst ténylegesen elindult. A MobileFirst for iOS szolgáltatásokkal többek között a légiutas-kísérők, a rendőrök és a bankárok mindennapi munkavégzését teszik hatékonyabbá. Az IBM biztosítja a hardvereket, az eszközök karbantartását, a biztonságtechnikát, az analitikát és a webes felületeket, míg az Apple felelős a szoftverfejlesztésért és az ügyfelek hibaelhárításának lebonyolításáért. A két cég közös célja, hogy iOS felületre legalább 100 alkalmazás szülessen a kooperációból. A két rivális együttműködése jó példa lehet arra, hogy az egykor még egymással szemben álló felek, képesek közösen a felhasználókért tenni. Az új szerződés pedig csak tovább mélyíti a kapcsolatot az IBM és az Apple között.

IBMApple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!