imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

500 millió fölött az Instagram-felhasználók száma


Úgy látszik, ez a szép nagy kerek számmá növekedő felhasználói bázisok hete. Tegnap reggel arról írtunk, hogy a Spotify felhasználóinak száma elérte a 100 milliót, most pedig az Instagram jelentette be, hogy áttörték az 500 milliós álomhatárt.

A Facebook tulajdonában lévő Instagram az utóbbi időben elég sok változást vezetett be: lecserélték az ikonikus ikont (hah), teljesen megújult és letisztultabb lett a kezelőfelület, valamint a képeket listázó algoritmust is „facebookosították”, vagyis már nem időrendben, hanem fontossági sorrendben látjuk azoknak a fotóit akiket követünk. Az kétséges, hogy ennek köszönhető-e a felhasználók számának folyamatos növekedése, de az biztos, hogy szép eredmény az 500 milliós szám. Így írtak erről az Instagram blogján:

Örömmel jelentjük be ma, hogy a közösségünkben több mint 500 millió instagramozó van – ráadásul közülük több mint 300 millióan minden nap használják az Instagramot. A közösség továbbá egyre inkább nemzetközi, a felhasználók több mint 80%-a az Egyesült Államokon kívül él.

A mérföldkő bejelentésekor Mark Zuckerberg, a Facebook CEO-ja is megosztott egy képet, melyen az 500 millió felhasználónak örül. A Gizmodo azonban kiszúrt egy kis érdekességet a fotón:

Mark Zuckerberg ragasztószalag
Kép forrása: TNW.

Bizony, Mark Zuckerberg számára fontos a biztonság, ezért ragasztószalaggal takarja le a 15″-es Retina kijelzős MacBook Prója kameráját, illetve a jack-csatlakozót. Ez utóbbi esetében valószínűleg nem a minden jel szerint e nélkül érkező iPhone 7-re készül, hanem a mikrofont takarta volna el, a MacBook Pro két mikrofonja azonban néhány centivel feljebb, a hangszórórács közepe tájékán található.

Az olcsó megoldás egészen biztosan hatékony, legalábbis ami a kamerát illeti – így semmiféle támadással vagy hackkel nem láthatják a Fortune 500 lista legfiatalabb CEO-ját. Valószínűleg nem ez teszi ki annak a 16 millió dollárnak (mintegy 4,5 milliárd forintnak) a nagy részét, amit eddig Zuckerberg védelmére költ a Facebook – ebből 2015-re 5 millió dollár jutott. Többek között például váltásokban összesen 16 testőr vigyáz rá és a családjára, ami miatt a szomszédok már panaszkodtak is a hatóságoknál, miszerint zavarja őket a nagy jövés-menés. A Facebook szerint a cég vezetője többször is kapott már konkrét fenyegetéseket, ezért nem túlzó az óvatosság.

Tim Cook védelmére 2015-ben 209 ezer dollárt költött az Apple.

Források: iMore, 9to5Mac, TNW, Gizmodo.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!