imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

500 millióan használják a Facebook Messengert


Bűvös számot lépett át a Facebook okostelefonokra elérhető üzenetküldő alkalmazása, a Messenger: 500 millió felhasználó indította el az alkalmazást az elmúlt hónapban. Vagyis durván a világ lakosságának 7%-a használja az appot havonta legalább egyszer.

Durva számok ezek, bár valószínűleg magát a Facebook-alkalmazást még többen használják. Az érték abból a szempontból is érdekes, hogy a Facebook Messenger alkalmazás gyakorlatilag közutálatnak örvend, főleg mióta végleg megszüntették a Facebook appon belüli üzenetküldést az új verziókban.

A legfrissebb verzió értékelése kemény másfél csillagon áll az amerikai App Store-ban, a szavazatukat leadó felhasználók 77,5%-a értékelte a legrosszabbra, mindössze egyetlen csillagra az alkalmazást. Itthon úgy tűnik picit elnézőbbek vagyunk, mert két csillagon áll a Facebook Messenger, igaz, összesen csak 22 értékelés érkezett a 15.0-ás verzióra. Viszont a Facebook adatai alapján úgy tűnik, hogy ettől függetlenül az emberek használják a Messengert. Hogy azért, mert mégis csak szeretik, vagy azért, mert mára szinte muszáj lett, majd a hozzászólásokban megírjátok.

A Facebook egyébként nemrég szervezett egy online eseményt, ahol a felhasználók a CEO-tól, Mark Zuckerbergtől kérdezhettek. Természetesen itt is előkerült a Facebook Messenger mint téma, Zuckerberg az alábbiakat mondta el ezzel kapcsolatban:

Hálás vagyok a nehéz kérdésekért. Segítenek őszintének maradnunk. Világosan el kell tudnunk magyarázni, hogy miért jó szerintünk ez így. Azt kérni mindenkitől, hogy töltsenek le egy új alkalmazást bizony nagy kérés. Megértem, hogy ez súrlódásokat okozott. Azért akartuk ezt így, mert szerintünk ezen a módon jobb felhasználói élményt biztosíthatunk. Az üzenetküldés egyre fontosabbá válik. Az okostelefonokon szerintünk egy alkalmazás csak egy dolgot tud jól megoldani.

Mark Zuckerberg | Forrás: Fast Company
Mark Zuckerberg | Forrás: Fast Company

Zuckerberg hozzátette, hogy a Facebook alkalmazás fő feladata okostelefonokon a hírfolyam megjelenítése, ezért távolították el az üzenetküldést belőle. Napi 10 milliárd üzenetet küldenek a Facebook Messenger szolgáltatáson keresztül, de ahhoz, hogy eljussunk az üzenetekhez a korábbi alkalmazásban egy új fülre kellett lépnünk, és meg kellett várni, hogy betöltődjenek a megfelelő adatok. Az adataik alapján naponta átlagosan 15-ször küldünk üzenetet, vagyis akár ennyiszer kellett belépni az alkalmazásba, másik fület választani és megvárni a töltődést.

Hogy mennyiben könnyíti meg a dolgot az, hogy egy másik alkalmazást kell elindítani, aminek szintén meg kell várni a betöltődését, én nem teljesen értem, bár ha teljesen külön szolgáltatásként kezeli a Facebook az üzenetküldést, akkor végül is megindokolható ez a lépés. Hiszen a többi üzenetküldő szolgáltatásnak is saját alkalmazása van, a Facebook pedig valószínűleg velük is közvetlenül versenyezni szeretne.

Te használod a Facebook Messengert? Tényleg ennyire alapvető alkalmazás lett mára?

Forrás: 9to5Mac.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!