imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

6 éves az App Store – menő háttérkép is jár a hír mellé


Az App Store tegnap (július 10-én) ünnepelte 6. születésnapját. Ennek apropóján az Apple nyilvánosságra hozott pár adatot ezzel kapcsolatban. Mint már Tim Cook, az Apple elnöke a WWDC-n is említette, jelenleg több, mint 1,2 millió alkalmazás érhető el az App Store-ban, és ez a szám egyre csak növekszik.

A 2008. július 10-ei indulás óta a felhasználók több, mint 75 milliárdszor töltöttek le alkalmazásokat a digitális áruházból. A WWDC-n azt is megtudhattuk, hogy összesen már kb. 9 millió fejlesztő regisztrált a Developer Programon keresztül az App Store-ba, ami 47%-os növekedés az előző évhez képest. Ezek brutális számok, ha engem kérdeztek.

Áprilisban jelentette be az Apple, hogy világszerte több, mint 800 millió iTunes felhasználói fiókot hoztak már létre, a többséghez bankkártyát is kapcsoltak.

Hatalmas mérföldkő volt az is, amikor iPadre is elérhetővé tették az App Store-t 2010. április 3-án. Miután ekkora siker volt az iOS platformokon, nem sokkal később, 2011. január 6-án, az OS X 10.6.6-al Mac-re is bevezették az App Store-t.

A 2008-as debütálás óta rengeteg kisebb és nagyobb változáson, fejlődésen ment keresztül, mint például az In-App Purchases (alkalmazáson belüli vásárlás), a megvásárolt alkalmazások felhőn való tárolása, és a különböző kategóriák.

Az iOS 8 őszi megjelenésével az Apple rengeteg nagy változást tervez az App Store-ral kapcsolatban, többek között a Shared Family accounts (családon belül letölthetitek egymás alkalmazásait, elég csak egyszer megvenni mindent, pl. egy navigációs alkalmazást) funkciót, az Explore fület, és természetesen a fejlesztők részére is készülnek újdonságokkal.

Forrás: 9to5Mac, Borítókép: iDownloadBlog (ami ha megtetszett, a linkre, vagy a képre kattintva letölthető iPadre, iPhone-ra és desktopra is)

apple_store_puerta_del_sol_landscape_posters_by_ziggy19-d7pz388

 

 

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!