imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

600 millió dollárért vásárolt be Európában az Apple


Az eddig is fontos beszállítótól, ráadásul 300 mérnököt is átvesz Cupertino házon belülre.

Az Apple jövőbeni stratégiájának egyik fontos része, hogy házon belül is képes legyen olyan gyorsabb és hatékonyabb chipeket létrehozni, amivel meg tudja különböztetni hardvereit a piac többi résztvevőjétől. Gondoljunk csak az első 7nm-es A12 Bionic chipre, ami jelenleg brutálisan veri a mezőnyt.

Az eddigi lépései közül erre most a legnagyobbat lépte meg: egy 600 millió dolláros üzletben megvásárolja a Dialog Semiconductor egy részét. A jelenlegi tranzakció “ugyan” csak 300 millió dollárnyi készpénzt jelent, azonban része 300 millió dollár értékű termék elővásárlása is. Ezzel messze ez a legnagyobb ilyen irányú befektetése Tim Cookéknak.

Ami szintén fontos, hogy ez egy úgynevezett “acquihire” is egyben. Nem tudom, hogyan kéne fordítani, de a lényeg hogy a felvásárlás egyik fő pontja, hogy a Dialog 300 munkatársát ezentúl közvetlenül az Apple fogja alkalmazni, így gyakorlatilag egy komplett mérnöki csapatot vásároltak meg. Ez egyébként a Dialog munkatársainak 16%-át jelenti.

Az európai székhelyű chipkészítő vállalat és az érintett dolgozók amúgy sem ismeretlenek Cupertino számára: már évek óta folyt a közös munka a chipeken. A megszerzett mérnökbrigád az információk szerint jellemzően Olaszországban, Angliában, Svájcban és Németországban dolgozott. Egyes esetekben szimplán logót cserélnek majd az épületen, míg más helyeken beépülnek majd a Dialog dolgozói az Apple csapatába.

Egy ekkora horderejű tranzakció a felhasználók számára ugyan közvetlenül sokat nem jelent, de közvetett hatásai azért vannak: gyorsabban, nagyobb mértékben fejlődhetnek tovább a chipek, illetve stabilabb lehet a szállítás.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!