imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

7 éve nem volt ilyen brutál MacBook Pro frissítés


Az Apple akár 70%-os teljesítménynövekedést ígért. 80 lett, maradhat! 2011 óta nem erősödtek ennyit MacBook Prók egy generációváltás során.

Az Apple pár napja szép csendben útjára indította a MacBook Prók legújabb generációját. Noha a külső nem változott, a teljesítmény brutálisan mértékben megnőtt. Ennek oka, hogy az új modellek már az Intel 8. generációs Coffee Lake processzoraival indulnak a csatába, ami plusz két processzormagot jelent mind a 13, mind a 15 inches kategóriában. Így lett a négyből 6 mag, a kettőből pedig 4; és így lett akár több mint 80%-os növekedés a Geekbench 4 pontokban is.

A növekedés üteméről John Poole, a Geekbench alapítója számolt be. Elmondása szerint főleg a multi-core pontokra érdemes vigyázó szemeket vetni, az egymagos teljesítmény “csupán” 12-15%-kal növekedett. Ellenben, amikor egy új 15″-es lehető legerősebb specifikációkkal szerelt modell (Intel Core i9, 6 mag, 2,9 GHz, Turbo Boost 4,8 GHz-ig) többmagos teljesítményét méreték meg, máris felkúsztak a számok. Az elért 22 439 pont 44,3%-kal több mint a tavalyi csúcsmodell (Intel Core i7, 4 mag, 3,1 GHz, Turbo Boost 4,1 GHz-ig) eredményei.

Még elképesztőbb számok jöttek ki a 13″-es kategóriában. Az egymagos teljesítménynövekedés itt 3 és 11% között mozgott, a többmagos viszont rekordméreteket öltött. Az új csúcsmodell (Intel Core i7, 4 mag, 2,7 GHz, Turbo Boost 4,5 GHz-ig) 17 557 pontot szerzett a Geekbench teszten, ami 83,8%-kal több mint a 2017-es csúcsmodell (Intel Core i7, 2 mag, 3,5 GHz, Turbo Boost 4,0 GHz-ig) eredménye.

Tulajdonképpen arról van szó tehát, hogy az idei 13″-es kimaxolt gép, simán felveheti a versenyt a tavalyi 15″-es csúcsmodellel is. Ez pedig elképesztő ugrást jelent. Egész konkrétan olyat, amire 2011, az első 4 magos 15 inches MacBook Pro megjelenése óta nem volt példa. Na, ezt nevezzük frissítésnek!

Forrás: MacRumors

Az iSTYLE-ban most remek akció zajlik, melynek keretein belül 0% THM-mel és 24 hónapos futamidővel vihetsz haza bármilyen MacBookot, ami megtalálható a készletben.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!