imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

70 millió hajlított OLED panelt rendelt az Apple


A Nikkei jelentése szerint a Samsung szállítaná ezeket a paneleket is, csakúgy, mint a februárban megszellőztetett 160 milliós példányszámra rúgó sima OLED-eket.

Ha igazak a Nikkei értesülései (ahogy általában azok szoktak lenni), akkor egyre biztosabbra vehető, hogy tényleg három iPhone fog érkezni szeptemberben. Ezeket mi az egyszerűség kedvéért iPhone 7s, iPhone 7s Plus és iPhone 8 nevekkel illetjük, de természetesen egyelőre nem tudni, mi lesz a hivatalos nevezéktan. A jelentés alapján úgy tűnik, 7s-ek kapnák a normál OLED paneleket, amiből 160 milliót rendelt az Apple, míg az iPhone 8 jussa lenne a mostani 70 milliós darabszámú hajlított kijelző.

iPhone OLED kijelző

Ez a szám már önmagában sem kevés, de a Nikkei szerint év végére összesen 95 millió panelt fog legyártani a Samsung, felkészülve a várható vásárlási rohamra. Ez kicsit nagyképűen hangzik azok után, hogy pár hónappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy a Samu nem fogja bírni az iramot, de úgy tűnik, azóta kitaláltak valamit a problémára. Ezzel így a dél-koreaiak lesznek a következő iPhone-ok kijelzőinek egyedüli gyártói, még ha korábban az Apple igyekezett más források után nézni. Kiderült, csak a konkurencia rendelkezik a „legfejlettebb” technológiával a területen.

Ezen kívül a mai jelentés újra megerősíti a már ismert elképzeléseket a szeptemberben bemutatásra kerülő készülékekről. Eszerint mind a három modell vízálló lenne, illetve képesek lennének a vezeték nélküli töltésre. Ez utóbbival elvileg még vannak bajok, a beszállítók folyamatosan keresik a megoldást a túlmelegedés problémájára. Az iPhone 8-as modell Home gomb nélkül, 5,2”-es enyhén hajlított kijelzővel és valamivel magasabb árral érkezhet. Ezzel szemben a 7s verziók megtartanák a Home gombot az előlapon.

Az is egyre esélyesebb, hogy valamilyen 3D-s képalkotó eljárás is bemutatásra kerül majd, amit új biometrikus beléptetési módokra, arc és/vagy retina felismerésre használhatnak. Arról nem szólnak a hírek, hogy ez mindegyik típusban megtalálható lesz-e.

iris-2

A szállítás viszont kereslettől függően megcsúszhat: egyelőre a legtöbb forrás azt tartja valószínűnek, hogy csak a jövő év elejére lesz elérhető az iPhone 8.

Ha szeretnétek képbe kerülni, hogy pontosan mi is az a várva-várt OLED technológia, és hogy milyen előnyei és hátrányai vannak, ebből a cikkből tájékozódhattok.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!