imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

71 millió darabos rekord iPhone 6 eladások jöhetnek


A KGI elemzői szerint egészen elképesztő, 71,5 milliós eladásokat produkálhat az Apple a karácsonyi szezonban, ez pedig elképesztően sok iPhone-t jelent.

Ming Chi Kuo analízise szerint egészen 71,5 millió darabig fogja felpörgetni az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus gyártását az Apple 2014 utolsó negyedévében, aztán némileg lassítanak, és 49,4 milliós eladások várhatóak 2015 első negyedévében. Elképesztő számok ezek. Ha megnézzük a tavalyi év azonos időszakát, vagyis a 2013-as év október-november-december hónapjainak az iPhone eladásait, láthatjuk, hogy 51 millió iPhone fogyott ebben a három hónapban. Ez egyébként 7 százalékos növekedés volt 2012 azonos időszakához képest. Ha idén sikerül elérni az 71 milliós darabszámot, az azt jelenti, hogy az Apple 40 százalékos növekedést ért el tavalyhoz képest.

Érdekesség, hogy a blogomon, szeptember 11-én az iPhone 6 bemutatása után, én is 70-80 millió közé tettem a várható utolsó negyedéves eladásokat. Elmehetnék elemzőnek, ugyanis ezt írtam szeptemberben:

Az biztos, hogy a jelenlegi termékpaletta rekordot dönt majd az utolsó negyedévben. Az iPhone 5s baromi jó készülék és most 20 százalékkal olcsóbb, az iPhone 6-ból pedig két modell is érkezett, ezért tuti, hogy letarolják a piacot. 70-80 milliós iPhone eladásokat várok a karácsonyi szezonra

Egyértelműen ez a mostani, a valaha volt legjobb iPhone portfólió a cég történetében, ennek köszönhető ha az Apple eléri az elképesztően magas 70 millió feletti eladást. Ha sikerül elérni a 40 százalékos növekedést, az egyértelművé teszi, hogy az iPhone 6 nagyon sikeres, és ehhez csak hozzátesz az iPhone 6 Plus is.

Látszik, hogy az iPhone 6-ot sokkal többen választják mint az iPhone 6 Plus-t. Nagyjából 3:1 arányban fogy egymáshoz képest az iPhone 6 és a 6 Plus, viszont ez azt jelenti, hogy meg is van miért ez a hatalmas növekedés. Ha a tavalyi 51 millió eladáshoz, hozzáadunk egy természetes 7 százaléknyi növekedést, akkor 54,5 milliónál tartunk, és ehhez jön hozzá 16-18 millió iPhone 6 Plus értékesítése, ezzel pedig el is jutottunk a 70 milliós álomhatár fölé. Pénteken készítettünk egy szavazást, ebből az derült ki, hogy az iMagazin olvasói közül nagyjából 70-30 arányban választják/választanák a vásárlók az iPhone 6-ot illetve az iPhone 6 Plus-t.

Screen Shot 2014-11-24 at 16.06.29

Még pont ide kapcsolódik egy mai hír ami az Origo.hu-n jelent meg pont ennek a cikknek az írásának ideje alatt „Hatalmasat bukott a Galaxy S5” címmel. Az Origo cikkéből kiderül, hogy Samsung Galaxy S5 eladásai közel sem alakulnak olyan fényesen mint például az iPhone 6-é, sőt pont a fordítottja történik, ugyanis 40 százalékot estek vissza a Galaxy S5 eladások. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az Apple vette el a Samsung vásárlóit, mindössze érdekességképp említettem meg a dolgot. Ha valaki kíváncsi, ide kattintva a teljes cikket elolvashatja az Origo.hu-n.

Forrás: MacRumors.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!