imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

8 éve ezen a napon mutatták be az iPhone-t


2007. január 9-én Steve Jobs egy olyan eszközt jelentett be, ami megváltoztatta az okostelefon ipart, és a mai napig hatással van a mindennapjainkra.

A 2007-es MacWorld Expo színpadán pletykák hosszú sora után Steve Jobs végre bemutatta az Apple eddigi talán legnagyobb dobását: az iPhone-t.

Ma az Apple újrafeltalálja a telefont

A mostanra klasszikussá vált prezentációban az akkori vezérigazgató Jobs először azt jelentette be, hogy 3 új termék vár bemutatásra:

Egy iPod, egy telefon, és egy áttörő internet-kommunikációs készülék

Majd néhány másodperccel később lerántotta a leplet a turpisságról: nem 3 különböző készülékről van szó, hanem egyetlen eszközről: az iPhone-ról. A közönség reakciója természetesen nem maradt el.

Az iPhone egyik legnagyobb újdonsága a multi-touch kezelés volt. Az Apple telefonja ugyanis a korabeli érintőkijelzős telefonokhoz képest aránylag nagy kijelzőjén akkor még forradalmi módon nem csak egyetlen ujjunkat tudta egyszerre érzékelni. A különböző többujjas gesztusok segítségével rendkívül egyszerűen lehetett elérni olyan funkciókat, amikhez más telefonokon csak apró billentyűk, vagy egy kibogozhatatlan, többszintes menürendszer segítségével férhettünk hozzá.

Az Apple megoldása látatlanban megosztotta a szakmát, sokan meglátták a benne rejlő lehetőségeket, míg mások nem tudtak napirendre térni a valódi, gombos billentyűzet hiánya felett.

Az újságírók mellett a konkurens cégek vezetői is rendre véleményezték az Apple új készülékét. A legemlékezetesebb Steve Ballmer, a Microsoft akkori vezérigazgatójának reakciója, amiben egyszerűen kineveti az iPhone-t:

Ugyan az iPhone bejelentése januárban történt, ténylegesen megvásárolni csak június végén lehetett, ráadásul kezdetben kizárólag az amerikai AT&T mobilszolgáltatónál. Az első iPhone típust Magyarországon nem is hozták hivatalosan forgalomba, csak az utódját, az iPhone 3G-t.

Ha pedig az első iPhone-reklámokra vagy kíváncsi, ebben a videóban megtalálod az összeset. Kicsit más volt még akkor a stílus:

iphone_8_szulinap

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!