imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

8 millió dollárt gyűjtött az Apple a WWF-nek


Az Apple minden évben készül valami megmozdulással vagy akcióval a Föld napja alkalmából. Idén sem volt ez másképp, a szokásos zöld levelű Apple-logók mellett a cég egy „Apps for Earth” nevű promóciót is elindított az App Store-ban. Az eredményeket a WWDC végén ismertették.

Az akció keretén belül 24 fejlesztő a magyar App Store-ban összesen 27 alkalmazása, a legtöbb esetben ingyenes vagy fizetős kiegészítők formájában hívták fel a figyelmet a Föld napjára. A kampány lényege az volt, hogy az alkalmazásokból április 14. és 24. között származó bevételek 100%-ban a WWF-hez (World Wide Fund for Nature, Természetvédelmi Világalap) kerültek. Így végül több mint 8 millió dollárral gyarapodott a szervezet számlája.

Az akcióban többek között olyan népszerű alkalmazások vettek részt, mint a Candy Crush Soda Saga, az Angry Birds 2, a Cut the Rope: Magic, az Enlight, a SimCity BuildIt vagy a VSCO. Carter Roberts, a WWF elnök-vezérigazgatója egy sajtóközleményben köszönte meg a támogatásokat:

Az Apps for Earth bebizonyította, hogy az apró tettek is nagy változást hozhatnak. Ez a kampány segített fellendíteni a világ erdőinek, óceánjainak, édesvizeinek és állatvilágának megóvásáért tett erőfeszítéseinket, és segített harcolni a klímaváltozás és a nem fenntartható élelmiszer-termelés kettős veszélye ellen.

Apps for Earth

Munkánk alapja, hogy világszerte több százmillió embert sikerüljön elérnünk – hogy megértsék, milyen nagymértékben függünk a Földtől, és hogy segítsenek megvédeni azt a természeti környezetet, mely mindannyiunknak segít.

Le voltam nyűgözve attól az odaadástól, amit az Apple és a fejlesztők mutattak a kampány létrehozása során. A kreativitásuk és hősies erőfeszítésük óriási mennyiségű emberhez juttatta el a küldetésünket és a munkánkat. Reméljük, hogy az Apps for Earth maradandó nyomot hagy mindenkiben, aki részt vett benne, és a természetvédők egy új csoportja számára jelent inspirációt.

Nem ez az első példa az Apple és a WWF közötti együttműködésre a környezetvédelem terén. Tavaly többéves együttműködésről állapodtak meg, melynek köszönhetően több ezer négyzetkilométernyi fenntartható módon kezelt erdőt védenek meg Kínában, így az Apple tovább tudja csökkenteni a környezetre gyakorolt hatását, és hatékonyabban gazdálkodhat a működése során felhasznált erőforrásokkal.

Forrás és képek: Apple.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!