imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Egy fél panellakás ára lesz az új iMac Pro


Két hihetetlen szexi, brutális teljesítményű fullos iMac Pro árából akár egy panellkást is vehetnénk, de kinek van szüksége ilyen számítógépre?

Tizenhétezer dollár, azaz több mint 6 millió forint: ennyi lesz az ára annak az álomgépnek, amire az Apple professzionális felhasználói lassan 4 éve várnak. Az iMac Próra egy rossz szavunk nem lehet, az Apple belerakta mindazt, amire képes lehet egy all-in-one számítógép: hibátlan kijelző és brutális hardver. Kár, hogy egy fél panellakás árába fog kerülni.

Az Apple a WWDC Keynote során részletesen beszámolt a gép technikai paramétereiről és tudjuk azt is, hogy 5000 dollárról fog indulni; aki itthon ilyet szeretne vásárolni, annak nagyjából kétmillió forintot kell majd letennie az asztalra érte – minimum. Ezért az árért már igen komoly hardvert kapunk: 8 magos Intel Xeon processzort, 32 GB (DDR4) RAM-ot, AMD Pro Vegát 8 GB vRAM-mal, 1 TB SSD-t és persze az eddig is megszokott 5K-s 27”-os kijelzőt.

Akinek ez nem lenne elég, az kérhet bele akár 18 magos Intel Xeont is, 128 (DDR4) GB RAM-ot, AMD Pro Vega kártyát 16 GB vRAM-mal és akár egy 4 TB-os SSD-t is, változatlan kijelzővel. Ennek a konfigurációnak még nem tudjuk a pontos árát, ennek az egyik oka az is lehet, hogy az AMD Pro Vega még meg sem jelent – a ZDNet azonban egy kicsit utánaszámolt a dolgoknak. Kiderült például, hogy csak a processzor upgrade-ért plusz 4000 dollárt kell majd fizetnünk, a 128 GB RAM 2700 dollárral kerül többe az alapkonfigurációba foglalt 32 GB-nál, illetve a vRAM duplázás is plusz 2000 dollárt fog érni.

Az SSD még mindig iszonyatosan drága mulatság, a 4TB-os változat pedig megüti majd a 3GB/s adatsebességet is, ez plusz 3600 dollárba fog kerülni. Ha józan paraszti ésszel gondolkodunk és összeadjuk az alap 5000 dolláros árat a komponens upgradek felárával, akkor azt kapjuk, hogy 17 299 dollárba fog kerülni egy fullos iMac Pro. Átváltva a valutát és hozzászámolva a helyi egyéb költségeket azt kapjuk, hogy bőven több, mint 6 millió forintba fog kerülni az új iMac Pro.

De várjunk, van-e rá szükségünk egyáltalán?

Az olvasóink 99%-nak biztosan nincs, ez egy high-end gép, mindenből a lehető legerősebb került bele, mondhatni célhardver egy nagyon szűk réteg számára, akiknek ilyenre van szükségük. Az iMac Próba került upgradelt videókártya 22 teraflop teljesítményre lesz képes, összehasonlítva például az új Xbox ONE X játékkonzollal – ami jelenleg a legerősebb konzol – 6 teraflopra képes, már ez is nagyon-nagyon sok. Ha csak nincs VFX stúdiód vagy nem végzel bármilyen más CGI tevékenyésget, akkor ne bánd – nincs szükséged ekkora teljesítményre.

Szerencsére az Apple az egyszerű felhasználóknak is készített iMaceket, például a kisebbik 21,5”-os modellek is kaptak dedikált videokártyákat, de akik csak szeretnének otthonra egy nagy képernyős Macet általános feladatokra, azoknak a jelenlegi termékpaletta is bőven kielégítő, jóval barátságosabb áron.

Az új iMacekkel kapcsolatosan minden korábbi cikkünket megtalálod a WWDC dossziéban, ha pedig érdekel az Apple világa és hozzá köthető legfrissebb sztorik, akkor kövesd nyomon az iMagazin Shuffle-t!

Forrás: ZDNet

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!