imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

9 rejtett Siri parancs az Apple Music-hoz


Az új Apple Music-kal már csak egy gombnyomásra és egy mondatra vagyunk attól, hogy Siri olyan zenéket játsszon nekünk, amilyet csak szeretnénk. Ez annak köszönhető, hogy a fejlesztők néhány új funkcióval látták el a kedvenc személyi asszisztensünket, szóval mostantól néhány Apple Music-hoz köthető parancsot is megért. Az irányítást ezentúl megkönnyíti, hogy egy mondattal tudunk a várakozási listába rakni számokat, számokat keresni és kedvelni.

Sajnos magyarul még mindig nem tud Siri, de akik beszélik valamelyik támogatott nyelvet azok akár itthon is tudják használni ezeket a funkciókat. De, akár egyszerű tőmondatokkal is lehet kezelni a személyi asszisztensünk.

Játszd a legjobb számokat
slide-siri-music-top-25

Siri már képes lejátszani a legjobb zeneszámokat egy adott évből. Tehát, ha annyit mondunk neki, hogy kezdje el lejátszani a legjobb dalokat 1989-ből, akkor a rendszer összeállítja a legjobb 25 számból álló lejátszási listát. Így hallhatjuk az adott év leghallgatottabb és legtöbbek által kedvelt dalait.

Játssz le még több ilyet
slide-siri-music-similar

Ha tetszik az a zeneszám, amit éppen hallgatunk, akkor egyszerűen megkérhetjük Siri-t, hogy játsszon le még több ilyet. Ilyenkor 50 zeneszámot ad hozzá a lejátszási sorba, ami valamiért kötődik az éppen játszott számhoz. Így zavartalanul hallgathatunk az adott stílusban zeneszámokat.

Játszd le a mostani után
slide-siri-play-after (1)

Ha szeretnénk végighallgatni egy zeneszámot, de már a következőn jár az agyunk, akkor egyszerűen hozzá tudjuk adni azt a lejátszási sorhoz. A Siri ugyanis már nem csak megtalálja, de listához is tudja adni a megfelelő zeneszámot. Így nem kell azonnal számot váltani ahhoz, hogy ne felejtsük el a másik dalt meghallgatni.

Inkább ez legyen
slide-siri-music-play-now

Ha nagyon tele van a lejátszási sor, és szeretnénk ezt gyorsan törölni, akkor egyszerűen a személyi asszisztensünk megteszi azt nekünk. Ehhez csak kérni kell tőle egy számot, amit le fog játszani. Ilyenkor törli a következő számok listáját is. Persze lehet azt is mondani neki, hogy egy album vagy egy megadott előadó dalait véletlenszerűen kezdje el lejátszani, az eredmény ugyanaz lesz.

Pontosabban
slide-siri-music-cover

Ha egy dalnak több változata is létezik, vagy azonos a címe két számnak, akkor alapvetően az a szám kerül lejátszásra, amelyik az ismertebb. Tehát, ha például annyit mondunk, hogy szeretnénk meghallgatni a Közeli helyeken című dalt, akkor valószínűleg a Bikini verzióját fogjuk hallani. Ha viszont azt mondjuk, hogy a Depressziós változatot szeretnénk meghallgatni, akkor a telefonunk egyből vált Halász Ferenc hangjára.

Következő
slide-siri-music-skip

Ha nem tetszik egy zeneszám, akkor egyszerűen csak ugorjuk át, és váltsunk a következőre.

Add a könyvtárhoz
slide-siri-music-add

Megtetszett az éppen játszott szám? Akkor egyszerűen csak kérjük meg az asszisztensünket, hogy tegye be a gyűjteményünkbe, és ilyenkor később is megfogjuk találni. Ilyenkor a saját zenekönyvtárba lépve újra és újra meghallgathatjuk. Szerencsére nem csak egy zeneszámmal tudjuk ezt csinálni, hanem akár egy egész albummal is.

Kedveld ezt a számot
slide-siri-music-like

Ki szeretnéd fejezni, hogy neked tetszett az éppen hallgatott zeneszám? Most csak egy mondatodba kerül. Ez persze befolyásolni fogja a Neked szekció tartalmát, szóval érdemes tényleg kifejezni a véleményünket egy-két zeneszámról.

Mit hallgatok éppen?
slide-siri-what-is-this (1)

Megeshet, hogy nem ismerünk fel egy zeneszámot, amit éppen hallgatunk. Ilyenkor is segítségünkre siet a Siri, hiszen egyből válaszol bármilyen ilyen kaliberű kérdésre. Legyen szó az előadóról, az albumról, vagy éppen a zeneszám címéről, az asszisztensünk biztosan nem fog cserben hagyni minket.

A képek az iMore oldaláról származnak

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!