imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

93%-kal több pénz hoz a konyhára az App Store, mint a Googe Play


Annak ellenére is, hogy az Androidos alkalmazásboltból sokkal több appot töltenek le. Itt vannak a Sensor Tower legfrissebb statisztikái.

A Sensor Tower lassan egy évtizede kíséri folyamatosan figyelemmel a különböző platformok alkalmazásboltjainak statisztikáit, amiből körülbelül negyedévente jelentést is írnak. A csütörtökön közölt adatok szerint mind a Google Play, mind az App Store növekedést könyvelhet el magának. Csak épp nem ugyanolyan mértékűt.

A negyedév összes alkalmazásokból származó bevételének 66%-át, azaz 12 milliárd dollárt az Apple könyvelhet el magának. A Google Play a korábbi 5,1 milliárd dollárról erre a negyedévre már 6,2 milliárd dollárt tudott szakítani, ami tisztes 21,5%-os növekedést jelent.

Az Apple tehát 93%-kal több pénzt termelt alkalmazásokból, mint a Google.

Ami főleg annak a fényében meglepő, hogy a letöltéseknél már közel sem így áll a mérleg nyelve. A Google Play-ből egyész brutális mennyiségű, összesen 19,5 milliárd alkalmazást töltöttek le, amihez képest az App Store 7,6 milliárdja szinte semmi. Mégis, úgy tűnik jóval nagyobb a vásárlási hajlandóság az Apple boltjába látogatóknál.

Akárhogy is alakulnak az arányok, az mindenesetre figyelemre méltó, hogy az emberiség negyed év alatt több mint 5 billió forintnyi pénzösszeget hagyott ott alkalmazásokért. Az alkalmazások korának tehát láthatóan még koránt sincs vége.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!