imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

10 éve már, hogy az iTunes top zenei szolgáltató lett


2008 február 26-ára, öt évvel az indulása után az iTunes Music Store lett az USA második legnagyobb zene értékesítője.

Akkorra az iTunes már több mint 4 milliárd számot és 50 millió felhasználót számolt, ami hatalmas előrelépés volt az Apple számára, egyben azt is jelentette, hogy a digitális model, melynek úttörői voltak működik.

Szeretnénk megköszönni annak a több mint 50 millió zene szerető felhasználónak, akik segítettek abban, hogy az iTunes Store elérje ezt a hihetetlen mérföldkövet. További remek funkciókat tervezünk hozzáadni a szolgáltatáshoz, mint például az iTunes Movie Rentals, hogy még többet nyújthassunk felhasználóinknak és hogy tovább nőhessen azoknak a száma, akik szeretik az iTunest. – mondta Eddy Cue, az iTunes alelnöke.

Sikeresen szembe menni az Wal-Marttal, az Egyesült Államok legnagyobb zene értékesítőjével igazi eredmény. Tekintve, hogy az iTunes Music Store csak 2003 április 28-án indult. Amikor elindult a szolgáltatás a digitális zene letöltés egyenlő volt a lopással. Az olyan kalóz szolgáltatások, mint a Napster igen nagy embertömeget csábítottak az illegális letöltésre, ezzel fenyegetve a zenei ipar jövőjét.

Attól függetlenül, hogy az iTunes néhány értelemben igencsak kívülálló maradt, a sikere biztosította a zenei mogulokat. Az Apple egyre népszerűbb szolgáltatása bizonyította, hogy létezik más mód is a zene értékesítésére, mely passzol a digitális érához.

Az eredményt az NDP Group, piackutató cég felmérése, a MusicWatch szolgáltatta. Mivel az iTunes eladások inkább 1-1 számra korlátozódtak, mintsem teljes albumra,így a cég úgy számolt, mintha 12 egyedülálló szám lenne egy CD. Tulajdonképpen az iTunes értékesítései már akkor átformálták a zenei ipart és elkezdték számok alapján mérni az eladásokat, nem pedig albumokban.

Az iTunes térhódítása nem volt teljesen meglepő. Már az első napon látszott, hogy nagy durranás lesz. 2003 december 15-ére már 25 millió letöltést számoltak, a következő júliusig pedig 100 milló dalt adtak el. Ez ma valahol a 40 milliárdos határnál jár. 2005 harmadik negyedévére az Apple már az első 10 közé is betört, de még mindig a Wal-Mart, Best Buy, Circuit City és Amazon mögött kullogott, aztán szép lassan elkezdett a világ legnagyobb zenei értékesítője lenni.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!