imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

330 terabájtos mágnesszalagos kazettát mutatott be az IBM és a Sony


Szinte hihetetlen, de úgy látszik a mágnesszalagos kazetta még mindig él. Bár a konzumer termékek köréből már kikopott, de még napjainkban is használják video archívumokban vagy kormányzatoknál, illetve az egészségügyben is. Az IBM kutatói most olyan prototípust mutattak be, ami 330 terabájt tömörítetlen adat írására képes. A Sony Storage Media Solutionsszel közösen fejlesztett kazetta négyzethüvelykenként 201 gigabit információ tárolására képes.

Ez 20-szorosa a jelenleg használt és még kereskedelmi forgalomban lévő hagyományos kazetták adatsűrűségének, ezekre csak 15 terabájt fér jelenleg. A körülbelül 60 éves technológiát előszeretettel alkalmazzák időtállósága és nagy kapacitása miatt, illetve azért is, mert rendkívül olcsó. Az IBM álláspontja szerint az új kutatási eredmények azt is bizonyítják, hogy a mágnesszalagnak van még jövője, hiszen a következő évtizedekben még mindig skálázható marad.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!