imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

3D-s tárgy szkennelő szabadalmat adott be az Apple


A “scanning depth engine” névre hallgató szabadalom lényege, hogy későbbiekben a Mackek képesek lennének olyan 3D-s profil készítésére bármely térbeli elemről egy optikai kép készítésével.

Gyakorlatilag olyan lenne, mint egy fénymásoló 3D tárgyakhoz. Egyben olyan is, mint egy hordozható Kinect, ami által gyakorlatilag lehetővé tenni, hogy a játékosuk kizárólag a saját testüket használva – mindenféle távirányító, magukra szerelt érzékelő, etc. – nélkül akár játszanak, edzenek a Mac-jük segítségével – vagy akár az Apple TV-vel -.

Az ilyen jellegű 3D profilokat más néven 3D térképnek, mélységi térképnek vagy mélységi képnek, esetleg 3D vagy mélység feltérképezésnek hívják és számtalan szituációban hasznosíthatók. Úgy mint interaktív játék, 3D-s számítógépes játékok esetén az árnyékok kivetítésének fejlesztése, a bőr textúrák sokkal életszerűbbé tétele és még sok más.

Az Apple az alábbiakat mondta a találmányról:

A térképező egység tartalmaz egy transzmittert, ami váltakozóan pulzáló fénysugarakat vetít ki, és egy szkennert, mely meghatározott távolságon és térben méri fel a visszaverődő fénysugarakat. A fogadó egység összegyűjti a különböző objektumokról visszaverődő fényt és elkészt egy kimeneti fájt, melyet a fény pulzusok menetidejéből és a tér elemeiből számol ki.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!