imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

5G-re kapcsol az Intel 2019-ben


Az 5G technológia máris itt van a nyakunkon. A téli olimpia lebonyolítását is ez a technológia hajtja, ami több száz drón és 360 fokos kamera irányításáért felelős. De mit sem ér az egész, ha a felhasználóknál még nincsenek ott azok az eszközök, amelyekkel kihasználható a szinte nulla késleltetéssel dolgozó hálózat.

Ennek vethet véget jövőre az Intel. A napokban több vezető tech portál is tudni vélte, hogy 2019-ben kerülhetnek a boltok polcaira az első XMM 8000 series Intel modemes high-end notebookok, amivel a Dell, a HP, a Lenovo és a Microsoft is megjelenhet a piacon. A források az Apple-t egyelőre nem említik, mint potenciális korai belépő.

Ellenben a madarak azt csiripelik, hogy az Apple egyáltalán nincs lemaradva az 5G-t illetően. Sőt 2017-ben már megkapták a tesztelésre az engedélyt a Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól, amit vélhetően az iPhone-okon végeznek. Mivel a cég nemrég összerúgta a port a Qualcommal, ezért valószínűleg az Apple-nek is az Intel fogja szállítani az 5G-s chipeket a jövőben, míg a tervezést együtt végzi a két cég.

Az 5G hálózati technológia egyelőre még csak kísérleti jellegű, viszont néhány éven belül a hazai mobilszolgáltatók is elindíthatják az első 5G-s mobiltornyokat. Sőt, a Magyar Telekom vezérigazgatója tavaly decemberben úgy fogalmazott Magyarország az 5G fejlesztések európai központja lehet.

Ugyan a 4G is brutálisan gyors sebességre képes, viszont elérte a korlátait, míg az 5G hosszútávú megoldást jelent a a világ fejlődésének lekövetésében. Az új hálózati fejlesztésekről minden fontos tudnivalót korábbi cikkünkben olvashatsz.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!