imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

Apple Watch által vezérelt bukósisak! Hogy mi?


Na ilyenről se hallottam még idáig, pedig úgy tűnik már egy ideje létezik. A Lumos olyan, biciklistáknak szánt bukósisakokat készít, amelyeknek elől és hátul is, az autós helyzet és irányjelzőknek megfelelő LED-ek sorakoznak. Igen, még index is van rajta. Alapvetően a dolog úgy működik, hogy a kormányra felszerelsz egy kis vezeték nélküli vezérlőt, amit irányváltoztatáskor megnyomsz, így növelve annak az esélyét, hogy nem ütnek el az autós kollégák.

Miután túlestem a “jéé, ilyen is létezik” fázison, rögtön jött is a következő meglepetés: ezt a sisakot mostantól Apple Watch gesztusvezérléssel is lehet irányítani. Csak felemeled a megfelelő pozícióba a kezed és a bukó máris bekapcsolja neked az indexet.

Nem mondom, hogy egy falat kenyér, de azért nem rossz felhasználási lehetősége az okosórának, egyben kiemelve, hogy még egy csomó potenciál lehet a csuklóra szerelt okoskiegészítőkben.

BTS

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!