imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ausztrália is tiltakozik az Apple titkosítása ellen


Keményen rájár a rúd mostanság az Apple-re titkosítás ügyben. Ausztrália a következő jelentkező, aki törvénybe iktatná, hogy az Apple köteles legyen kiadni a felhasználók adatait, ha egy bírósági eljárás úgy kívánja. Természetesen ez nem ilyen egyszerű, az end-to-end titkosítás lényege, hogy kizárólag a felhasználó juthat hozzá a fiókjában tárolt adatokhoz. Így az Apple sem tud mit tenni, azon kívül, hogy gyengít ezen a pajzson és megfelelve a törvényeknek egy olyan rendszerrel oldja meg a problémát, mely szabad hozzáférést ad a hatóságoknak.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság után Ausztrália is kezd berágni. Kegyetlen törvényi szabályozást hoznának, ami előtt az Apple kénytelen lenne fejet hajtani. A Sky News információi szerint Ausztrália főügyésze hamarosan találkozni fog az Apple illetékeseivel, hogy egyeztessenek a törvénytervezetről. Az Apple egyetlen érvvel tud védekezni: egy ilyen törvény megalkotásával meg kellene szüntetni az end-to-end titkosítást, amivel jelentős veszélybe kerülnének a felhasználók adatai.

(via 9to5mac)

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!