imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple alkalmazottai igen gyakran tárcsázzák a 911-et


 

Azok a szervizes munkatársak, akik az Apple Elk Grove-i egységében dolgoznak Kaliforniában igen gyakran tárcsázzák véletlenségből a segélyhívó számát, miközben a készülékeket tesztelgetik.

Jamie Hudson, Elk Grove-i diszpécser mesélt az esetekről. Állítása szerint a rejtélyes hívások 2017 októberében kezdőtek. A probléma kezdete egybe datálható az Emergency SOS funkció bemutatásával, mely az iOS 11 egyik biztonsági funkciója.

Körülbelül négy hónapja telefonálgatnak ide folyamatosn az Appletől. Diszpécsereink arról számoltak be, hogy tavaly októberben kezdődtek azok

a gyanús hívások, amikor rendszeresen senki nincs a vonal másik végén.

A vészhívás aktiválásához iPhone 8 és iPhone 10 tulajdonosoknak nem kel mást tenniük mint lenyomni az oldalsó gombot, valamint egyszerre nyomva tartani a hangerő gombokat, vagy egyszerűen megnyomni az oldalsó gombot egymás után ötször. Régebbi modelleken ugyanez vonatkozik az Altatás/Ébresztés gombra.

A segélyhívás Apple Watchon is elérhető és szintén az oldalsó gombra kalibrálható. Az egyelőre nem tiszta, hogy melyik eszközről érkeznek a véletlen hívások, hiszen mindegyiken elég könnyen kezdeményezhetők.

Az Elk Grove-i rendőrség átlagosan napi 20 fals hívást kap 911-es vonalán az Apple-től, így lassan már 1600 fölé rúg azon hívások száma, melyeket során az Apple munkatársai lapítanak a vonal másik végén.

Mindamellett, hogy vicces a dolog, sajnos veszélyes is ugyanis értékes másodperceket vesznek el azoktól a hívásoktól, amikor valóban baj történt.

A szervizesek “partizán akciójáról” már az Apple is értesült és közleménybe is adták, mi szerint minden megtesznek az ügy érdekében, hogy kiküszöböljék a problémát.

Tisztában vagyunk vele, hogy a hivások a mi Elk Grove-i szervizünkből indulnak. Komolyan vesszük az ügyet és a helyik hatóságok segítségével rajta vagyunk, hogy kivizsgáljuk az ügyet és megszűntessük a problémát.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!