imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple már az álmodat is őrizheti


A vállalat gondoskodna róla, hogy mindig szépre és kisimultra aludhasd magad. A cég 20180042547 számú szabadlma, mely a “ébresztése módosítása a SOL alapján” nevet kapta garantálná a felhasználók legoptimálisabb pihenését.

Az SOL vagyis Sleep Onset Latency azt az időtartamot jelzi az alvás tudományban, mely a teljes éberségből alvásba való átmenetet jelöli.

Különböző felvetések alapján az iPhone, iPad, de még az Apple Watch is képes lehet az ébresztés beállítására és módosítására az alapján, hogy hogy a használója hogyan aludt el. Ehhez esetben azt az eltelt időtartamot veheti alapul, amit attól a ponttól indul, amit a felhasználó megjelölt a lefekvés idejének.

Az iOS és watchOS-es eszközök képesek lehetnek meghatározni szokásaik pontos megfigyelésével, hogy a felhasználó mikor fekhet le és milyenek az alvási-lefekvési szokásai. A lefekvési “rituálé” egészen onnantól datálható, hogy a felhasználó elindul az esti rutinjára. Az Apple eszközei könnyen meg tudják határozni ezeket a cselekvéseket. Egyrészt az alvási jelek – pl. biometrikus adatok, hangok, etc. – alapján. Egyben felismerhetik a rövidebb és hosszabb alvási ciklusokat is, mellyekkel korrigálhatják a különböző beállításokat. Hozzásegítve ezzel a felhasználókat a pihentetóbb alváshoz.

Forrás: Apple World Today

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!