imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Watch képes lehet a hiperkalémia felismerésére vérvétel nélkül


Az Apple időt, pénzt és energiát nem kímélve egyre több erőforrást fordít elsőszámú okoseszközének, az Apple Watchnak a fejlesztésére.

Korábban már írtunk róla, hogy az AliveCor már az FDA által is jóváhagyott EKG olvasó szíjat dobott piacra az órához. Most úgy tűnik, hogy a Kardiaband nevű rendszerükkel együttműködő hardver még többre is képes lehet.

Most arra is rájöttek, hogy az AliveCor EKG mérő rendszrere nem csak a szívügyi panaszok kiszűrésében lehet segítségünkre, de a hiperkalémiát is megállapíthatja.

A hiperkalémia tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vérünkben a normálisnál magasabb a kálium szintje. Ez viszonylag gyakori betegség, de szélsőségesen súlyos esetben akár halálhoz is vezethet.

Mivel a kálium nagyon fontos ahhoz, hogy a szívritmusunk megfelelő legyen, akár túl kevés, akár túl sok van belőle, az szabálytalan, abnormális szívritmust okozhat. Ez attól függően, hogy milyen mértékű a hiperkalémia, csak EKG-n észrevehető kilengésektől akár a szív megállásáig is okozhat eltéréseket. A hiperkalémia emellett megzavarhatja a vázizomzat működését, és akár – időszakos – bénulást is okozhat.

A mesterséges intelligencia által működtetett eszköz most képes lehet az EKG-readeren keresztül felismern a szívritmus különböző zavaraiból a magas kálium szintet, mely szintén életmentő lehet.

Forrás: 9to5Mac, Házipatika

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!